7 april 2016

Ouders willen meer sport en beweging op school

Van de ouders met schoolgaande kinderen in het basisonderwijs is 89% voorstander om op iedere school verplicht een gymleraar aan te stellen. Dit blijkt uit een poll van Ouders van Nu onder 560 respondenten. Driekwart van de ondervraagden vindt het een goed idee om schoolzwemmen weer tijdens schooluren te faciliteren. 76,6% van de ouders hecht het meeste waarde aan gymles naast de reguliere lessen, 20% stemt voor muziekles en 3% vindt toneel het belangrijkste.

In het basisonderwijs staat geen verplicht aantal uur per week voor gym op het rooster. Op de meeste scholen krijgen leerlingen wekelijks slechts twee keer 45 minuten les in bewegen. Begin februari diende de VVD een wetsvoorstel in om een bevoegde gymleraar op iedere basisschool aan te stellen en zo meer de nadruk te leggen op bewegen. 

Naar aanleiding van bovenstaande bevindingen en de discussie staat de komende editie van Naar School helemaal in het teken van sport. Met verhalen over de impact van winnen en verliezen, een school waar bewegend leren centraal staat, tips voor ouders van kinderen die niet willen sporten, ijzersterke recepten met spinazie en privacy en preutsheid in de kleedkamer van de gymzaal. Naar School ligt vanaf 12 april in de winkel.

Over Naar School

Naar School is een kwartaalblad, door de makers van Ouders van Nu, dat sinds mei 2015 in de winkels ligt. Het tijdschrift richt zich op ouders die alles willen weten over de stap naar en tijd op de basisschool.

Hoofdredacteur Hilde Tholen: “Voor ouders begint het grote loslaten als hun kind naar de basisschool gaat en daar is, sinds het moment dat de ouders zelf de basisschool verlieten, een hoop veranderd. Krijt en wissers behoren tot het verleden, de Citotoets heet voortaan eindtoets en de gebruikelijke gymles is helaas lang niet altijd meer vanzelfsprekend. Ouders vinden het fijn om te weten wat de kinderen te wachten staat en dat lezen ze in dit kwartaalblad”.