11 mei 2015

Plaza Mayor op het Almeerderstrand

Onder het motto Fiesta del Sol barst maandag 18 mei het jaarlijkse Libelle-feestje los: dansen, zingen, eten, bijpraten en (work)shoppen: genieten dus. Dit jaar wordt op het Almeerderstrand tot en met 24 mei een stukje Andalusië neergezet. Heerlijke olijven, ham, paella en sangria, temperamentvolle flamencodansers, hartstochtelijke gitaarmuziek en sfeervolle terrassen, het is er allemaal!

Het centrale plein van het Zomerweekterrein is omgedoopt tot Plaza Mayor. Daar is een immense bodega verrezen, waar de hele dag iets te beleven valt: muziek, cabaret, modeshows, een pubquiz, en uiteraard elke morgen een speciale opening door hoofdredacteur Franska Stuy. Artiesten als Lange Frans, Rowwen Hèze, Charly Luske, de 3J’s, Ruth Jacott en Ruben Hein treden er op. 

Workshops en Spaanse heerlijkheden

Ook in andere tenten is er van alles te zien en te doen. Gedurende de hele week worden bijna 12.000 gratis workshops gegeven. In Casa Bonita zijn er de hele dag beautyworkshops en metamorfoses. In het Centro Creativo kunnen bezoekers van alles maken. In het Bookazine Cafe zijn er diverse schrijfworkshops, onder anderen van Libelle columnisten en signeersessies door de artiesten. Zingende kok Gino bereidt paella en andere Spaanse heerlijkheden in de Tapas & Hapas tent, waar ook publiekslieveling Rudolph van Veen zijn favorieten kookt. En in de tent van Libelle Daily werft Libelle dit jaar lezeressen, die als regioreporter willen meewerken aan haar nieuwe regioplatform op libelle.nl. Naast deze activiteiten op het Plaza Mayor zijn er over het hele terrein nog ruim 300 winkeltjes en stands.

Hasta la Vista!

De organisatie verwacht 80.000 bezoekers weer een geweldige dag te bezorgen.