29 oktober 2015

Premier Mark Rutte gasthoofdredacteur Margriet

Een primeur voor Margriet: de premier als gasthoofdredacteur. Aan het rijtje gasthoofdredacteuren die de afgelopen jaren hun eigen Margriet hebben gemaakt, onder wie Marco Borsato, prinses Laurentien, Job Cohen, Natasja Froger en Jamie Oliver, kan een bijzondere naam worden toegevoegd: premier Mark Rutte.

Inmiddels vijf jaar onze premier en dus iemand die we allemaal kennen. Maar hoe goed kennen we hem écht? Wie is Mark Rutte behalve premier? Zo veel vragen, waar zo veel lezeressen antwoord op zouden willen krijgen. Dus besloten we hem te vragen als gasthoofdredacteur. Anderhalf jaar geleden al nodigde ik hem uit en een half jaar geleden zei hij uiteindelijk volmondig ja.”

Waarom Mark Rutte besloot op het verzoek van Margriet in te gaan? “Er zijn honderd redenen om op allerlei verzoeken nee te zeggen, want het is altijd heel druk. Maar Margriet is zo’n instituut, zo’n groot merk, we hadden ’m vroeger thuis ook al, dus ik dacht: we zeggen ja!”

Openhartig, verrassend, persoonlijk

Margriet met Mark Rutte in de hoofdrol is een boeiend document geworden, waarin we een andere kant van de premier te zien krijgen. Hij wordt geïnterviewd door Aaf Brandt Corstius, waarbij hij vertelt over zijn jeugd, zijn studietijd en zijn passies, maar ook ingaat op actuele kwesties zoals de vluchtelingenproblematiek. Hij geeft een kijkje in zijn privé fotoalbum, zet de vrouwen van zijn ministerie in het zonnetje en laat mensen aan het woord die in zijn ogen een belangrijke rol vervullen in de samenleving. Hoogtepunt vond hij zelf zijn interview met violiste Janine Jansen. Natuurlijk ontbreken zijn favoriete recepten (Indonesisch!) niet, en geeft hij tips om een bezoek aan New York onvergetelijk te maken.

Ga naar www.Margriet.nl/gasthoofdredacteur voor een kijkje achter de schermen bij het maken van de Mark Rutte-Margriet.

Margriet 45 met Mark Rutte als gasthoofdredacteur ligt vandaag bij abonnees en 30 oktober in de winkel.