4 april 2013

Productchecker app Kieskeurig.nl 300.000 keer gedownload

De Productchecker app van Kieskeurig.nl is voor de 300.000e keer gedownload. Met de Productchecker kunnen consumenten met hun smartphone eenvoudig en snel prijzen, productkenmerken en reviews van Kieskeurig.nl raadplegen en kunnen ze op ieder moment de juiste keuze maken. 67% vindt dat de app nuttig is in het koopproces.
 
Met in totaal gemiddeld ruim 1,3 miljoen pageviews per maand bekijken consumenten gemiddeld 16 pagina’s op de app. 80% van de consumenten die de Productchecker hebben gedownload, hebben de app gebruikt. 20% heeft de app zelfs meer dan tien keer gebruikt. Het merendeel heeft weleens een barcode gescand met de app. Vier op de tien gebruikers gebruiken de Productchecker zelfs in de winkel waar de verkoper bij is.

App wordt ook thuis gebruikt
Uit onderzoek blijkt dat de Productchecker goed voldoet aan de verwachtingen van consumenten. Één op de drie consumenten geeft aan dat ze ook producten willen aanschaffen via de Productchecker, omdat ze de app betrouwbaar, makkelijk en snel vinden. Opvallend is dat de meeste consumenten de app thuis gebruiken. En heeft de app consumenten ook daadwerkelijk geholpen in het koopproces? 67% vindt van wel!

Altijd en overal vergelijken
In 2011 werd de Productchecker gelanceerd voor de iPhone. In 2012 volgde een verbeterde app voor de iPhone en werd ook de Android app geïntroduceerd. De apps zijn gratis te downloaden