11 mei 2017

Productmanager Influencer Markting Elise Kop over haar AMMA-nominatie

Naam: Elise Kop
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Leiden
Functie: Productmanager Influencer Marketing

Je werkt 11 maanden bij Sanoma en nu al genomineerd voor een AMMA. “Ja ongelooflijk toch? Ik ben door Sanoma voorgedragen om mee te doen. Een onwijze eer natuurlijk. De jurering was bij BrandDeli waar alle genomineerden binnen 2.5 uur een mediaplan voor een adverteerder moesten maken. De voorwaarde was wel dat je geen internet mocht gebruiken. De adverteerder was de start-up Woov, een app die alle losse festivalapps overbodig maakt. In eerste instantie moet je de case dan presenteren aan 2 juryleden. Van de 30 deelnemers gaan er vervolgens 7 door naar de volgende ronde. Deze 7 moesten opnieuw presenteren aan de volledige jury van 12 man. Op dat moment kun je er toch niks meer aan doen dus ik ben lekker los gaan presenteren. Blijkbaar heeft dat geholpen want 3 weken later kreeg ik een mailtje dat ik 1 van de 3 genomineerden ben voor YIM Mediatalent van het jaar. Winnen zou helemaal te gek zijn, maar de nominatie is al een prijs op zich.”

Hoe ben je in het vak terechtgekomen? “Eigenlijk wilde ik kunstenares worden. Toen ik 17 jaar was ging ik naar de kunstacademie met mijn portfolio. De man die mijn werk beoordeelde zij dat het te commercieel was. Volgens hem was ik teveel bezig met het eindresultaat. Toen vond ik dat stom maar uiteindelijk heeft die man me wel de goede kant opgeduwd. Ik ben een HBO studie communicatie en media gaan doen.”

En bij Sanoma? Na mijn studie ging ik werken bij een PR-bureau. Na een half jaar kwam ik terecht bij Adfactor waar ik 2,5 jaar heb gewerkt. Onder andere samen met Gerard Jan Princee die nu hier mijn manager is. Na Adfactor werd ik gevraagd door een start-up om hun social marketing en communicatie te gaan doen. Het concept was een beautybox waarop vrouwen zich konden abonneren. Fabrikanten vulden de box die abonnees dan 1 keer per maand thuis kregen. Dit bedrijf werd op een gegeven moment een venture van Sanoma dus ik liep hier toen al regelmatig rond. Hoe toevallig is dat? Het concept van de beautybox sloeg niet echt aan bij de Nederlandse vrouw dus ik moest op zoek naar iets anders. Uiteindelijk ging ik bij een videoproductiebedrijf aan de slag als projectmanager. Leuke tijd gehad maar ik wilde toch een andere richting op. Toen belde Gerard Jan Princee me of ik bij Sanoma wilde komen werken om de samenwerking met externe influencers, bloggers en vloggers, nieuw leven in te blazen. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. “

Kun je iets vertellen over je werkzaamheden? “Officieel ben ik Projectmanager Influencer Marketing. Dat betekent dat ik nieuwe bloggers aanneem en intern influencers samenbreng op één platform om zo meer uit het product influencers te halen. Het zijn nu nog allemaal verschillende eilandjes die ik probeer te bundelen tot een eenduidig smoelenboek. Bijvoorbeeld Fashionchick en Style Today hebben al vergevorderde samenwerkingen met bloggers. Sterker nog; Ellen Snijder de oprichter van Fashionchick is natuurlijk zelf ook een influencer. Maar denk ook aan een Hilmar Mulder die redactrice van Libelle is maar tegelijkertijd een grote sociale following heeft waar wij meer mee moeten doen richting onze klanten. Daarnaast help ik onze accountmanagers met het maken van salesvoorstellen met daarin een rol voor influencers.

Waar ben je trots op? “we zijn nu bezig met een case voor Karwei gericht op jonge vrouwen. Het werd al snel duidelijk dat we die niet volledig gaan bereiken met alleen ons portfolio. Samen met de collega’s van Sanoma en SBS hebben we gekeken hoe we deze doelgroep in beweging kunnen krijgen. Het plan is om een aantal invloedrijke Youtubers een oproep te laten doen richting hun volgers om zich op te geven voor een mini make over. Bijvoorbeeld voor je balkon, slaapkamer of woonkamer. Dat gaan we natuurlijk allemaal filmen. Die content zetten we in long format uit op Youtube en in een 1 minuut item op Net5. We hebben deze opdracht na een pitch gewonnen. Echt een joint effort. Ben ik heel erg trots op.”

Over YIM Mediatalent van het jaar Het mediatalent van het jaar wordt door een jury gekozen aan de hand van een workshop waarin een case moet worden uitgewerkt en gepresenteerd. Elk bedrijf dat actief is in de media kan haar meest talentvolle werknemer (1) voordragen. Deze werknemer mag maximaal 30 jaar oud zijn op het moment van de workshop. Na het maken en het presenteren van de case aan de jury bepaalt deze jury de nominaties en winnaar.

Criteria

  • Goed onderbouwd, consistent mediaplan waaruit strategisch inzicht blijkt.
  • Unieke aanpak waaruit innovatief vermogen en creativiteit blijkt.
  • Drive en enthousiasme c.q. overtuigingskracht bij het presenteren van de case.