19 april 2012

Prominente rol premier Rutte in Donald Duck

Na Friesland, Noord-Brabant en Limburg belandt Donald Duck deze week in Zuid-Holland. Het vrolijke weekblad viert het 60-jarig jubileum elke maand met een editie die zich afspeelt in een provincie. In de Zuid-Holland uitgave gaat premier Rutte niet op zoek naar een akkoord, maar naar een uniek verjaardagscadeau voor een van de kleindochters van de koningin.

Via Rotterdam Airport, Delft en Den Haag bereikt Donald Duck met zijn neefjes het Binnenhof, alwaar hij voor het eerst kennis maakt met de minister-president. Deze speelt een prominente rol in deze bijzondere uitgave van het vrolijke weekblad. Een bijrol is er voor de minister van Financien en een prinses van Zuid-Amerikaanse afkomst speelt een mooie figurantenrol, samen met haar dochter.


Apetrots


Bekende nationale en internationale personen spelen wel vaker gastrollen in Donald Duck weekblad. En grappig genoeg is het in al die jaren nog nooit voorgekomen dat een volwassen iemand die geparodieerd werd, niet apetrots bleek te zijn, zegt hoofdredacteur Thom Roep.


Groot succes


Het verhaal in de Zuid-Hollandse Donald Duck gaat ook langs bij Hotels van Oranje in Noordwijk en de Keukenhof in Lisse. De regionale benadering van de jubilerende Donald Duck blijkt een geweldig succes. Elke provincie-editie verkoopt meer dan gemiddeld en aan persaandacht ontbreekt het ook niet. Vrijdag 13 april jl. werd zelfs een compleet Friese Donald Duck onthuld in Heerenveen. Welke provincie met een dialect of eigen taal is de volgende?


Alle provincienummers


Op 20 april ligt de Zuid-Holland editie met Mark Rutte in de hoofdrol in de winkel.

Zie ook het overzicht van

alle provincie-edities

.