29 september 2013

Recordaantal meiden op de Tina-dag XL

De 22ste editie van de Tina-dag XL was voor het derde jaar op rij compleet uitverkocht! Ook dit jaar duurde het grootste meidenfeest van Nederland een heel weekend. En met een recordaantal van 25.000 bezoekers (9000 bezoekers per dag + 3500 overnachtingen vrijdag en zaterdag) was dit knalroze, tropische feest een groot succes.

Tina’s nieuwste stripheldin Tina gaf samen met de lezeressen en Iris en Lucien het startsein op zaterdag 28 september voor het grootste meidenfeest van Nederland. Diezelfde dag maakte MainStreet onder luid gegil entree op het grote podium van de Tina-dag XL. Ook op zondag was het een feestelijk spektakel met artiesten als Nick & Simon, B-Brave, Ralf Mackenbach, Monique Smit en Tim Douwsma. Verder genoten de Tina-meiden van de Meet & Greets, schrijvers, striptekenaars, games, het Tikibad en spectaculaire attracties. En hun favoriete tijdschrift kwam tot leven op het Tina Terras! Ook waren er dit jaar leuke beauty- en knutselworkshops in de Tina Doe-hoek en natuurlijk konden de meiden uitgebreid shoppen. Het thema was tropisch roze, dus alle meiden kwamen in hun meest creatieve, tropisch roze outfits. Twee meisjes werden zelfs gekroond tot Tina-girl 2014!
 
“Voor meisjes van 7 tot 15 jaar zijn er niet veel evenementen waar ze zelfstandig naartoe kunnen. Dat kan bij de Tina-dag wel. Moeder mag mee, maar het hoeft niet. Bovendien is deze doelgroep de leukste die je maar kunt bedenken: als we allemaal zo onbevangen, enthousiast en positief zouden zijn als deze meiden, zou Nederland er heel anders uit zien. Hoe? Nou, dat heb je afgelopen weekend in Duinrell kunnen zien!” aldus Joan Lommen – Hoofredactrice Tina.

Afscheid van Nick & Simon- De twintig leukste verhalen van Nick & Simon in een digitale special
De afgelopen drie jaar hebben Nick & Simon een belangrijke rol gespeeld in Tina. Elke week beleefden ze de mooiste, grappigste en gekste stripavonturen. 158 afleveringen, 475 pagina’s strip waarin ze grote sterren ontmoetten zoals Lady BlaBla, Jan Smit, Frans Bauer en Will.I.am. Op zondag 29 september heeft Tina officieel afscheid genomen van de stripverhalen van Nick & Simon. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan zijn de twintig leukste verhalen gebundeld in een digitale special. Nick & Simon kregen vandaag een geprinte versie van de digitale special overhandigd door Tina’s nieuwste stripheldin Tina op het grote podium. De digitale special is vanaf vandaag te koop via Tijdschrift.nl

De allereerste Tina-app
Nog een spannende lancering op de Tina-dag XL: de Tina fotofeest-app. Een gratis Tina-app waarmee elke foto een feestje wordt! Versier foto’s met leuke Tina-kaders, grappige Tina-icoontjes of tekeningetjes. Sla de foto op of deel ’m met vriendinnen via Hyves, Facebook, Instagram of Twitter. Tina Fotofeest is nu te downloaden in de Google play store. Tina MainStreet Special EXCLUSIEF: Tina MainStreet Special van de makers van Tina. Eén Tina is niet genoeg om alles te vertellen over de populaire jongens Rein, Daan, Nils en Owen. En daarom maakte de redactie van Tina een complete, glossy special met exclusieve interviews, weetjes, heel veel stickers en megacoole posters van de band. De special werd zaterdag op het podium overhandigd aan de populaire boyband door Tina’s nieuwste stripheldin Tina en ligt nu in de winkel.

Nieuw stripfiguur TINA
Vanaf september zijn haar avonturen al te volgen in het tijdschrift, maar op de Tina-dag konden de meiden Tina’s nieuwste stripheldin Tina LIVE ontmoeten. Tina’s moeder is hoofdredacteur van het bekende meidenblad Tina, en dat zit in zwaar weer… De werknemers zijn tegelijk ziek, zwanger en op wereldreis! Gelukkig heeft Tina de oplossing: zij helpt een handje! In een omgebouwde garage naast haar huis werkt ze samen met haar vrienden Puck en Fabio aan het blad Tina. Maar dat klinkt makkelijker dan het is…

Kijk voor meer informatie op Tinadag.nl.