18 april 2012

Resultaten enquête StyletoYou.nl Shopgedrag

Als vrouwen kleren mochten lenen van een bekende Nederlandse vrouw, kiezen ze het liefst voor de modestijl van Maxima of Lieke van Lexmond. Dit blijkt uit een enquete naar shopgedrag van kledingadviessite StyletoYou.nl onder 924 bezoekers.

Verkeerde kleren kopen doen Nederlandse vrouwen massaal: 87% geeft toe wel eens een miskoop te doen.
7% doet zelfs regelmatig een miskoop. Een veel voorkomende shopfout volgens iets meer de helft van de ondervraagden is het kopen van kleding waar zij zich uiteindelijk toch niet prettig in voelen. Ook blijkt bij een kwart van de vrouwen kleding achteraf toch niet zo goed te staan als zij in eerste instantie dachten.

Advies van anderen
Dat het miskooppercentage zo hoog is, is te verklaren vanuit het feit dat de helft van alle vrouwen aangeeft eigenlijk niet goed te weten wat hen goed staat. Bij het shoppen kunnen zij best nog wel wat stylingtips gebruiken. Een klein gedeelte roept ook daadwerkelijk de hulp in van anderen: 11,5% vraagt dit aan vriendinnen, 6,5% volgt het kledingadvies van de verkoopster en ook wordt er vertrouwd op het advies van hun partner (3,9%). Slechts 1,5% volgt de raad van haar moeder op.

Verkeerde maat
De tweede meest gemaakte shopfout is het kopen van een verkeerde maat (7%). Meer dan de helft (55%) van de Nederlandse vrouwen is niet tevreden met haar figuur. Maar liegen over haar kledingmaat, dat doet slechts een minderheid (20%). De meest gewilde kledingmaten zijn medium (41%) en small (38%).

Blij met borsten
Met welke delen van hun lichaam zijn Nederlandse vrouwen het meest blij? De borsten scoren het beste onder 28% van de vrouwen, daarna volgen de benen (22%), buik (16%), billen (15%) en armen (7,8%). Complimentjes krijgen de Nederlandse vrouwen voornamelijk over hun borsten (19%), billen (18%), benen (18%), buik (9%) en gezicht (4%).

Toch liever de winkelstraat in
Ondanks het feit dat online shoppen steeds populairder wordt, blijkt 54% van de vrouwen nog steeds liever in de winkelstraat te shoppen dan online. Slechts een klein deel (15%) geeft de voorkeur aan online shoppen. In totaal shopt 37% af en toe online, gevolgd door 31% regelmatige online shoppers, 20% van de vrouwen shopt zelden online en 11% zelfs nooit.

Maximas garderobe
Als je van een bekende Nederlandse vrouw kleding mag lenen dan graag van prinses Maxima, vindt 23% van de Nederlandse vrouwen. Verder zouden zij graag hun garderobe willen ruilen met die van Lieke van Lexmond (19%), Sylvie van der Vaart (16%), Wendy van Dijk (15%) en Carice van Houten (14%).