5 april 2012

Resultaten Margriet Werk Enquête

Vrouwen in Nederland geven hun werk gemiddeld een 7,3. Meer dan de helft geeft het werk zelfs een 8 of hoger. Opvallend: moeders beleven vaker plezier aan werken dan vrouwen zonder kinderen. Dat blijkt uit de Margriet Werk Enquete, waaraan 530 Nederlandse vrouwen van twintig jaar en ouder meededen.

De enquete werd gehouden naar aanleiding van het eenjarig bestaan van Work4Women, het initiatief van Margriet en Tempo-Team om meer vrouwen (weer) aan het werk te helpen.

Nuttig zijn
Hoewel vrouwen in de eerste plaats werken voor het geld, zou 69% ook blijven werken als ze de loterij wonnen. Het gevoel nuttig te zijn, sociale contacten en persoonlijke ontwikkeling zijn, naast geld verdienen, de belangrijkste redenen om te gaan werken.

Ambitie
Moeders beleven vaker plezier aan werken dan vrouwen zonder kinderen. Maar een partner en kinderen verkleinen de carrierewensen. Slechts 24% van de vrouwen met een partner wil hogerop. Vrouwen zonder kinderen zijn twee keer zo ambitieus als vrouwen met kinderen.

Andere opvallende resultaten
* Duurdere kinderopvang is voor acht op de tien geenqueteerden geen reden om te stoppen met werken.
* Bij 72% van de ondervraagden is de partner kostwinner.
* Minder dan 1 op de 5 vrouwen verdient evenveel als de partner.
* 1 op de 10 vrouwen tussen de 20 en 39 jaar zou willen dat de partner meer verdiende.
* Verhuizen voor de carriere van de man? Dat willen veel vrouwen wel overwegen. Verhuizen voor je eigen baan als je een partner hebt? Slecht 1% is daartoe bereid.

De complete uitslag van de Margriet Werk Enquete 2012 – uitgevoerd door DVJ Insights – is te lezen in Margriet 15 die deze week in de winkel ligt.