13 juli 2016

Rode Duivelinnen versus Oranje Leeuwinnen tussen de lakens

Nederlandse vrouwen zijn assertiever, doen minder vaak dingen om hun partner te plezieren en scoren vaker een orgasme. Belgische vrouwen zijn wat avontuurlijker in bed en blijven vaker verliefd op hun man.

We mogen dan veel op elkaar lijken, Nederlandse en Belgische vrouwen beleven seks toch anders. Dat is op te maken uit de grote 2016 Seks & Intimiteit Enquête van Libelle, uitgevoerd onder 1.300 vrouwen. Zo hechten Nederlandse vrouwen 2x zo veel waarde aan een vaste seksdag en voelen zij zich in bed minder verplicht dingen te doen waar ze geen zin in hebben. Onze vrouwelijke Zuiderburen doen juist vaker dingen om hun partner te plezieren en komen 2x zo vaak met een spannend voorstel.

Noordelijke nuchterheid en Zuidelijke passie

Wat betreft verliefdheid is er een duidelijke  grens tussen de Noordelijke nuchterheid en Zuidelijke passie: Belgische vrouwen zijn vaker verliefd op hun partner dan aan het begin van hun relatie (42%). Maar misschien worden Belgische vrouwen sowieso makkelijker verliefd, aangezien ze  tijdens hun relatie ook vaker verliefd zijn op een andere man (20%).

En wat vinden ze van de mannen?

De Belgische minnaars zijn niet alleen sexyer maar bovendien ook getalenteerder tussen de lakens, volgens de Duivelinnen: zij geven de bedprestaties van hun lief een 8,2. Nederlandse lovers moeten het doen met een 7,9. Misschien zit ‘m dat in de 4 minuten die de Belgische stellen gemiddeld langer vrijen dan Nederlanders.

Orgasme scoren

Op één punt wint Oranje: Nederlandse vrouwen komen in 71% van de vrijpartijen klaar, tegen 65% bij van de Belgische dames.

Welke bekende mannelijke Nederlander brengt onze fantasie op hol?
• Acteur/presentator Jan Kooijman
• Acteur Barry Atsma
• Acteur/presentator John de Mol jr.

En van welke bekende mannelijke Vlaming worden onze vrouwelijke Zuiderburen wild?
• Acteur Louis Talpe
• Zanger Koen Wauters
• Acteur/zanger Pieter Embrechts