11 november 2019

Samen in de strijd tegen eenzaamheid op Margriet Winterfair

Het is bijna zover! Vanaf 22 november barst het gezelligste winterfeest van Nederland los in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch: Margriet Winterfair. De feestelijke aftrap van de Winterfair wordt gedaan door Margriet-hoofdredacteur Leontine van den Bos en Irene Moors. Samen met de Bossche wethouder van Eenzaamheid Huib van Olden, want op de Winterfair is ook aandacht voor dít thema.

Uitbundig feest
Het belooft een fantastisch feest te worden met tal van hoogtepunten. Er zijn optredens van topartiesten als Trijntje Oosterhuis, Jeroen van der Boom, de 3JS en Thomas Acda, en er worden exclusieve theatercolleges gegeven. Intieme huiskamerconcerten en signeersessies van vele auteurs, onder wie Esther Verhoef, Merel Westrik en Ronald Giphart, worden afgewisseld met swingende modeshows en creatieve, inspirerende en verrassende workshops (maar liefst 15.000 workshopplekken!). Bij meer dan driehonderd prachtig versierde kraampjes en winkeltjes kan gezellig worden geshopt. En dit alles in een sfeervolle kerstomgeving met duizenden lichtjes, overal gezellige zitjes en natuurlijk heel veel kerstbomen. De feestdagen beginnen op Margriet Winterfair!

Unieke ontmoetingsbanken
Niet voor iedereen staan de feestdagen voor onbezorgd genieten. Margriet vindt het belangrijk om aandacht te geven aan mensen die zich eenzaam voelen. Dit jaar heeft Margriet zich daarom aangesloten bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en wordt net als vorig jaar op de Winterfair aandacht aan dit thema besteed.

Hoofdredacteur Leontine van den Bos: “Feest is alleen feest als dat voor iedereen is. We willen graag bijdragen aan een mogelijkheid voor mensen om met elkaar in contact te komen. Daarom gaan we ontmoetingsbanken mozaïeken op Margriet Winterfair.”

De vrolijk gekleurde praatbanken zullen samen met Stichting Social Sofa ter plekke worden gebouwd. Bezoekers van Margriet Winterfair kunnen allemaal hun (mozaïek)steentje bijdragen aan een bank. Wethouder Huib van Olden: “Er zijn te veel mensen die zich eenzaam voelen. Wij moeten het ons allemaal aantrekken als de buurman of een familielid zich eenzaam voelt en niet meedoet. Een klein gebaar doet wonderen. Deze bankjes nodigen uit tot een ontmoeting. En daarom financieren wij graag een bank.” Ook Mainstage, de nieuwe entertainment-venue van de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, heeft een bank gefinancierd. Deze prachtige ontmoetingsbanken, die uitnodigen tot een praatje, komen verspreid door heel Nederland te staan.

Wanneer?
De negentiende editie van Margriet Winterfair is van vrijdag 22 t/m 28 november in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op margrietwinterfair.nl

Over Margriet
Margriet is hét Nederlandse multimediamerk voor de vrouw van nu. Met een maandelijks bereik van 2,5 miljoen geeft Margriet vrouwen informatie, herkenning en verdieping, zodat zij hun eigen keuzes kunnen maken en helemaal zichzelf kunnen zijn.

Aftermovie Margriet Winterfair 2018

 


Social Sofa’s