15 mei 2014

Sanoma biedt programmatic native advertising aan

Sanoma maakt native advertising beschikbaar en breidt het rich media aanbod uit van programmatic buying via ADAPT.

Sanoma brengt als eerste uitgever in Nederland de mogelijkheid om native advertising via programmatic in te kopen. Native advertising wordt op een passende wijze bij de look and feel van de betreffende site getoond. De native propositie is zowel direct als via een Private Market Place (PMP) in te kopen. Voor native advertising worden templates beschikbaar gesteld door Sanoma.

Tegelijkertijd breidt Sanoma het aanbod van rich media formaten uit. Een aantal rich media formaten, zoals de billboard en expandable leaderboard waren reeds beschikbaar via het programmatic trading platform ADAPT. Wegens de groeiende vraag vanuit de markt wordt de floorad hier nu aan toegevoegd. Dit formaat is per direct beschikbaar om in te zetten binnen meerdere proposities waaronder channels, sites en audiences.

Martijn Eindhoven, manager yield & advertising: “Gezien de groei van native advertising en de toenemende vraag vanuit onze klanten naar uitgebreidere mogelijkheden op rich media gebied hebben we besloten deze producten toe te voegen aan ons programmatic-portfolio. Sanoma zal de komende tijd het programmatic-portfolio verder uitbreiden met nieuwe formaten en inkoopmogelijkheden.”

Over ADAPT

ADAPT is het programmatic trading platform voor het inkopen van advertenties op het kwaliteitsnetwerk van Sanoma, bekend van onder meer NU.nl, Startpagina.nl, Viva.nl, Kieskeurig.nl, AutoWeek.nl, SBS, KPN Vandaag en Scholieren.com. Het programmatic trading platform van Sanoma is in Nederland en zelfs op Europees niveau uitzonderlijk. Door de verschillende productvormen is er voor elke adverteerder een geschikte manier van programmatic trading. Ook zonder de benodigde techniek is het mogelijk via ADAPT in te kopen.

Meer informatie over ADAPT

Voor meer informatie en prijzen, kijk op sanoma.nl en productsheets van ADAPT.