21 juni 2013

Sanoma lanceert Hettestpanel.nl

Sanoma lanceert het nieuwe platform Hettestpanel.nl. Een site waar alle testpanels gebundeld zijn, zodat de consument in één overzicht kan zien voor welke testpanels hij zich kan aanmelden. Met deze lancering wordt zowel de consument als de adverteerder optimaal bediend.

Consumenten ervaren gebruikersgemak, doordat zij zich slechts eenmaal hoeven aan te melden en vervolgens kunnen zien welke testpanels er momenteel lopen. Daarnaast gaat de frequentie van de testpanels omhoog, waardoor de kans op selectie nog groter wordt.

Adverteerders kunnen een testpanel aangaan in samenwerking met een Sanoma merk en op deze manier meeliften op het succes van het merk. Daarnaast kan de adverteerder ook kiezen voor een whitelabel versie: hierbij wordt er op doelgroep gesegmenteerd.

Gebundelde kennis
Marijn Luchtman, Publisher Women Digital bij Sanoma: “Wij starten Hettestpanel.nl om onze ruime ervaring met testpanels vanuit onze merken nog beter in kunnen zetten. Met deze centralisatie zetten we een eerste stap naar een community waarin wij breed op doelgroep of specifiek vanuit onze titels onderzoek kunnen doen en daarmee inzichten kunnen vergaren over producten en diensten. We zijn erg blij met de grote animo voor Hettestpanel.nl. We starten met meer dan 40.000 mensen in ons panel.”

Eigen voorkeur
Het proces is simpel: de consument registreert zich éénmalig, kosteloos en vrijblijvend op Hettestpanel.nl. Naast NAW gegevens en interesses meldt het testpanellid welke tijdschriften of sites hij graag leest. Wanneer er een nieuw testpanel van start gaat in één van de interessegebieden of vanuit een van de merken ontvangt het testpanellid een e-mail. Hierin staat beschreven welk product getest mag worden. Op dat moment bepaalt het testpanellid zelf of hij/zij dat product wil testen of niet.

Hettestpanel.nl is in april gestart met Pickwick en Biodermal. Op dit moment staan er testpanels live van SYOSS en Bodyenfitshop.nl. Kijk voor meer informatie of om je te registreren op www.hettestpanel.nl