5 juni 2015

Sanoma launching partner van StartupAmsterdam

Vandaag heeft wethouder Ollongren van de gemeente Amsterdam het startsein gegeven voor het StartupAmsterdam Launchpad Netwerk en Partnerprogramma. Beide maken onderdeel uit van het concrete actieprogramma dat als doel heeft Amsterdam in korte tijd naar de top drie van start-up hubs in Europa te brengen. Sanoma doet mee als launching partner.

Met een pakket aan maatregelen wil het publiek/private initiatief StartupAmsterdam, onderdeel van StartupDelta, het Amsterdamse start-up ecosysteem verder versterken.
Sanoma, en in het bijzonder haar digitale divisie Sanoma Digital -10 jaar geleden als ilse media nog zelf een start-up- is al heel lang actief in het Amsterdamse technologie start-up ecosysteem, onder andere met haar investeringsfonds SanomaVentures.

Deelname aan het partnerprogramma is dan ook een logische stap. Als partner van het netwerk doet Sanoma actief mee aan DemoDays van accelerators, LaunchPad meetups, match making events en individuele tech scouting activiteiten. Het netwerk zal de komende jaren verder worden uitgebreid en ingezet worden om start-ups in Amsterdam sneller te laten groeien.