10 april 2012

Sanoma Media breidt netwerk uit

Sanoma Media verwelkomt twee nieuwe uitgevers aan het 3rd party netwerk: Scholieren.com en BE VIACOM. Hiermee verzorgt Sanoma Media nu ook de exclusieve advertentieverkoop van Scholieren.com en de websites van BE VIACOM waaronder mtv.nl, mtv.com, comedycentral.nl en southpark.nl. Naast standaard display advertenties biedt Sanoma Media ook content integratie en prerolls op deze sites aan.Rachel Gomez Y Maseland, Sales Director Sanoma Media: Scholieren.com is een unieke website en een begrip onder middelbare scholieren. MTV.nl, Southpark.nl en Comedycentral.nl zijn zeer sterke merken onder jongeren en bieden een breed lifestyle- en entertainmentplatform. Met deze websites kan Sanoma haar adverteerders een aansprekend jongeren Umfeld bieden, niet alleen door display advertising maar ook met online video en content integratie proposities. De samenwerking met scholieren.com en BE VIACOM betekent dat Sanoma beschikt over een groot jongerenplatform en daarmee de potentie heeft alle adverteerdersbehoeften voor jongeren in te vullen.

Lucas van der Eerde, VP Sales Director BE VIACOM Benelux: Ik ben ervan overtuigd dat we met onze jongeren sites, die een zeer selectief en sterk jongeren bereik hebben, een waardevolle aanvulling zijn op het bestaande portfolio van Sanoma Media. Door dit partnership ontstaat er een zeer aantrekkelijk en complementair aanbod voor de Nederlandse adverteerdersmarkt. De online marketing- en communicatie doelstellingen van adverteerders zullen op deze manier via een loket gerealiseerd kunnen worden.

Simon Steenhuis, Scholieren.com: We zijn erg blij met onze keuze voor Sanoma Media. De intelligente ad-serving software, het professionele salesteam en de frisse blik die de overstap oplevert zullen zich uitbetalen in betere resultaten. Bovendien kunnen we inpluggen op het enorme online media kennisreservoir van Sanoma. Het zal ons in staat stellen om de vele en mooie plannen die we hebben met Scholieren.com te realiseren.


Het 3rd Party Netwerk van Sanoma Media


Sinds eind 2011 bouwt Sanoma Media aan haar 3rd Party Netwerk; het exploiteren van websites die niet in eigendom zijn van Sanoma Media. Op de 3rd party websites verzorgt Sanoma Media de verkoop van premium advertentie formaten (waaronder Rich Media, Video en Mobiel) en de Remnant advertentie ruimte. Het 3rd Party Netwerk bestaat alleen uit kwalitatieve content websites met een groot additioneel bereik. Als eerste website is KPN Vandaag gecontracteerd, daarna SBS en nu BE VIACOM en Scholieren.com.