http://media.zie.nl/e/?v=m1fz9hofk5c7

2 april 2012

Sanoma Media lanceert online tabloid WTF.nl


WTF.nl

is Nederlands eerste online tabloid. De bezoeker vindt er vermakelijk nieuws uit binnen- en buitenland. Met berichten die verbazen en opmerkelijke verhalen uit de entertainmentbranche die je met je

sociale netwerk

wilt delen.Sander Stallinga, Publisher News Sanoma Media: We willen met het nieuwscluster op alle vlakken een verdieping aanbrengen. Naast de brede nieuwssite NU.nl hebben we dan ook al sites als NUzakelijk en NUsport.

WTF.nl

vult binnen dit cluster de entertainmentpijler en springt daarmee in een gat in de markt.


WTF.nl


De naam van de site staat voor Wat Tekst en Fotos en is tevens een duidelijke knipoog naar de Engelse betekenis van de afkorting What the Fuck. Daarmee geven we de luchtigheid en nonchalance van het nieuws dat we brengen weer, aldus Dennis van Luling, editorial manager WTF.nl.

Bekijk de video

Daily snacks en eye candy


De vormgeving van de site is vooral bijzonder door de rol van het opvallende beeld, waarmee de lezer meteen in het nieuws wordt getrokken. De site bevat naast opmerkelijk en entertainment nieuws uit het binnen- en buitenland een aantal terugkerende items: de Daily Snacks. Deze nieuwssnacks zijn terugkerende redactionele formats die met lijstjes, slideshows en videos gevuld worden en de consument activeren om vaker terug te komen: denk hierbij aan een dagelijkse poll, een Hot or Not en Versus-item, Best-of-web Video of de fotos van de dag.


iPhone en Android app


Naast de online en mobiele site is WTF.nl ook via een iPhone en Android app te volgen. Ook de WTF.nl iPad app zal binnenkort beschikbaar zijn. De apps zijn gratis te downloaden:


iPhone appAndroid app