10 mei 2012

Sanoma Media neemt Read & View over

Sanoma Media Netherlands verwerft 100% van de aandelen van de online retailgroep Read & View.

Read & View is gespecialiseerd in de online verkoop van abonnementen voor tijdschriften en dagbladen o.a. via de online abonneeshop 123Tijdschrift.nl. Ook is Read & View uitgever van de succesvolle giftcard de Nationale Tijdschriftenbon (NTB). Overige niet magazine gerelateerde activiteiten (zoals GSMPlaza.nl en Boekkado.nl) gaan als zelfstandige bedrijven binnen de Chipperfield Group verder.


Snel groeiende markt


De markt voor giftcards, ook voor tijdschriften, is een groeimarkt. En de markt voor verkoop van abonnementen via internet groeit ook. Met Read & View versterkt Sanoma Media haar marktleidende positie in de tijdschrift giftcards – Sanoma heeft zelf al BladCadeau – en ontstaat er meer slagkracht in de online markt voor het werven van abonnementen.


Zelfstandige business unit


Read & View blijft als zelfstandige business unit gehuisvest in Doetinchem. De overname heeft geen gevolgen voor de medewerkers. Managing director Frederik Brouwers zal in de nieuwe constructie rapporteren aan Remy Kluizenaar, manager Consumer & Trade Marketing van Sanoma Media.