6 juni 2014

Sanoma Media Netherlands bereikt overeenstemming over verkoop 19 titels

Sanoma Media Netherlands is met New Skool Media tot overeenstemming gekomen over de verkoop van 19 titels. Dit betreft het overgrote deel van de titels die eerder onder strategische heroriëntatie waren geplaatst. De verkoop is onder voorbehoud van positief advies van de vakbonden en OR en akkoord van betrokken licentiegevers. Met de verkoop van deze titels en de bijbehorende digitale activiteiten gaan 93 medewerkers (82,7 fte) met hun titel mee naar New Skool Media, een gespecialiseerd mediahuis.

Sanoma Media Netherlands kondigde op 31 oktober 2013 een printportfolio rationalisatie aan. Er werden 17 focusmerken benoemd die verder uitgebouwd worden door uitbreiding van het digitale aanbod, e-commerce, via events en door een nauwere samenwerking met SBS.

Sanoma Media Netherlands heeft nu overeenstemming bereikt met New Skool Media over de verkoop van de volgende 19 titels: Home and Garden, Seasons, Knipmode, Knippie, MOTO73, MOTOR, Formule1, Truckstar, Babygids, Roots, delicious., Vorsten, KIJK, Know How, ZIN, Fiets, FietsActief, Procycling en Zeilen. Met deze overgang van onderneming gaan 93 medewerkers over van Sanoma naar New Skool Media. Naar verwachting is de overgang van de betreffende titels eind 2014 volledig gerealiseerd.

New Skool Media is een gespecialiseerd mediahuis opgericht door Cor Jan Willig en Rob Koghee, die allebei ruime ervaring hebben in de mediabranche. Rob Koghee heeft 28 jaar uitgeef- en managementervaring en is ook eigenaar van Blue Flower Media, een uitgeverij met focus op tijdschriften op het vlak van sport zoals 1900, Rafael, 90 minutes en Schaatsen. Cor Jan Willig heeft ruim 17 jaar media en finance ervaring, onder meer bij Sanoma, en is sinds 2010 actief als Strategie en Business consultant (online) media.

Rob Koghee over de acquisitie: “We zijn trots en verheugd dat we deze mooie overname kunnen doen. Alle 19 titels zijn immers stuk voor stuk sterke merken. We geloven stellig in de kracht van deze mooie merken en zien ernaar uit om ze met nieuw elan verder uit te bouwen, samen met de vakkundige mensen die nu al met veel passie voor de betreffende titels werken.”

Henk Scheenstra, COO Content Media: ”We zijn blij dat we deze 19 prachtige merken kunnen onderbrengen bij New Skool Media. Zij hebben ons ervan overtuigd het beste nieuwe ’huis’ te zijn voor onze collega’s en titels; we hebben daar veel vertrouwen in.”

Strategische heroriëntatie bijna afgerond
Naast de 19 titels die naar New Skool Media gaan heeft Sanoma in het kader van de strategische heroriëntatie al de nodige keuzes gemaakt. Verscheidene merken zijn overgedragen aan Head Office NL, Sanoma’s dochteronderneming die zich richt op content marketing via customer media. Daarnaast is besloten dat een klein aantal titels wordt samengevoegd met andere titels van Sanoma. De clusters Mannen en Glossy’s blijven onder strategische heroriëntatie. Hierover is Sanoma nog steeds in gesprek met geïnteresseerde partijen. Naar verwachting wordt ook dit proces voor het einde van 2014 afgerond.