11 mei 2012

Sanoma Media reikt Tuinawards uit

Gistermiddag zijn in restaurant De Kas in Amsterdam de winnaars bekend gemaakt van de Sanoma Tuinawards 2012. Deze Nederlandse vak- en publieksprijzen tonen aan welke tuinartikelen in 2012 het meest innovatief zijn en deze zomer niet in de tuin mogen ontbreken.Speciaal voor tuinliefhebbers hebben drie onafhankelijke vakjurys, onder leiding van Annet Niterink (hoofdredacteur Tuin&Co), Aty Luitze (hoofdredacteur Seasons en Home and Garden) en Lilian Korteweg (chef redactie Tuin&Co), in zes verschillende categorieen de winnaars van de vakprijzen gekozen. Ook het publiek heeft massaal gestemd en daarmee de publieksprijzen bepaald.


De meest innovatieve tuinartikelen van Nederland:

Elektrisch en handgereedschap

Vakprijs: Onkruidtrekker van Fiskarswww.fiskars.com

Jury: Gebruiksvriendelijk. Op hoogte zonder bukken een handeling verrichten.

Publieksprijs: Onkruidtrekker van Fiskars

www.fiskars.com


Onderhoud

Vakprijs: Topbuxus Health Mix van Groenselektwww.mertens-groep.nl

Jury: De professional gebruikt het ook. Geschikt voor een actueel probleem; het oplossen van buxusschimmel; de ultieme wens van iedere tuinier.

Publieksprijs: Kokos bodembedekker van Pokon

www.pokonnaturado.nl


Tuininrichting

Vakprijs: Groenschutting van Buurjongenswww.buurjongens.eu

Jury: Unieke en positieve eigenschappen; alles uit Europa, duurzaam, eco, praktisch en vernieuwend. Je kunt er je eigen invulling aan geven door geintegreerde bloembakken. Een sociaal component door zowel individueel gebruik, als samen met de buren. Bewustzijn stimuleert de eigen creativiteit.

Publieksprijs: Eetbare wand van Eetbare Wand

www.eetbarewand.nl


Decoratieve tuininrichting

Vakprijs: Tuinmeubel Wave van Apple Bee Outdoor Furniturewww.applebee.nl

Jury: Leuke effecten met modules. Transparant, lekker luchtig in kleine tuin, trend naar retro rotan. Goede vormgeving. Mooie kleur. Niet modern en niet klassiek. Voor een breed publiek.

Publieksprijs: Tuinmeubel Wave van Apple Bee Outdoor Furniturewww.applebee.nl


Planten

Vakprijs: Fragaria Toscana van Fleuroselect door kwekerij Ge Bentvelsen van ABZ Seedswww.fleuroselect.comJury: Eetbaar + mooi in pot. Prachtige roze bloem met vrucht. Uniek kleurenspel. Plukken en genieten. De jury is benieuwd waar het product te verkrijgen is. Publieksprijs: Forever & Ever bloeihortensia van Forever & Ever

www.forever-ever.eu


Productontwerp

Vakprijs: Groenschutting van Buurjongenswww.buurjongens.eu

Jury: Voordelen: Nederlands product, drie verschillende biotopen voor de natuur, nestgelegenheid voor vogels. Leuk, duurzaam, veelzijdig. Een scheiding die buren ook verbindt. Is origineel en biedt mogelijkheden voor de toekomst.

Publieksprijs: Eetbare wand van Eetbare Wandwww.eetbarewand.nl

De Sanoma Tuinawards-winnaars kregen als award een gegraveerde Auva-spade van Kopersporen (

www.kopersporen.nl

); een spade van brons met essen steel, waarmee het spitten gemakkelijk en eenvoudig is. Daarnaast worden de winnaars in Tuin&Co, Seasons, Home and Garden en op de nieuwe website tuinieren.nl gepresenteerd.