18 december 2013

Sanoma organiseert Startup Challenge: The Future of Learning

Sanoma nodigt educatieve startups uit om deel te nemen aan de Sanoma Startup Challenge, om zo de educatie sector een positieve impuls te geven. De challenge staat open voor Europese startups die actief zijn in het primair en secundair onderwijs.

Sanoma wil hiermee Europa’s meest veelbelovende startups op het gebied van onderwijs voor kinderen ontdekken en mogelijkheden vinden om hun potentieel samen met Sanoma uit te breiden.

Finale in Amsterdam

Na een uitgebreide selectieprocedure zullen minimaal vijf finalisten worden uitgenodigd voor een workshop op 23 april 2014 in Amsterdam om hun bedrijfsconcept te komen presenteren waarna ze uitgebreide feedback van Sanoma krijgen en kunnen netwerken met de bestuurders van Sanoma, Sanoma Learning industrie experts en het SanomaVentures investeringsteam. Daarnaast worden deze finalisten uitgenodigd voor The Next Web Conference in Amsterdam op 24 en 25 april, waar ze mogen pitchen voor het publiek en een vakjury. Op basis van deze pitches wordt door de jury een winnaar gekozen.

Naast de uitgebreide feedback van de SanomaLearning en SanomaVentures experts en de mogelijkheid om zichzelf te presenteren op The Next Web Conference, ontvangt de uiteindelijke winnaar van de Sanoma Startup Challenge 25.000,- euro aan prijzengeld.

Inzendcriteria

Startups die aan de volgende criteria voldoen mogen inzenden voor de Sanoma Startup Challenge 2014:

 • Bedrijven, gevestigd in Europa, in de markt voor ‘K-12’ onderwijs (tot en met 18 jaar, pre-hbo of pre-universitair niveau).
 • B2B of B2C internet-gerelateerde software services voor scholen, docenten, ouders of kinderen / leerlingen.
 • Bedrijven met een live product en een groeiend aantal gebruikers, maar met een omzet van minder dan 2 miljoen euro en niet ouder dan 5 jaar.
 • Diensten gericht op het verbeteren van het onderwijs in de brede zin van het woord, waaronder (maar niet beperkt tot):
  – Adaptieve educatie software met personalisatie elementen of spelelementen.
  – Nieuwe onderwijs materialen, educatieve apps, video’s, games.
  – Digitale educatieve omgevingen, onderwijsmanagement systemen.
  – Begeleiding, thuis educatie, kleuteronderwijs.
  – Analyse, productietools, zoek- & vergelijkingsdiensten.

De inschrijving is nu geopend en sluit op 1 maart 2014 om 23:59 CET. Aanmelding en voorwaarden zijn terug te vinden op sanomaventures.com/startupchallenge.