https://vimeo.com/49580015

22 november 2012

SanomaVentures investeert in Peerby

SanomaVentures gaat investeren in Peerby. Peerby is een nieuw Nederlands initiatief waarmee je online en via mobiele en sociale media kanalen spullen kunt lenen of huren van mensen in de buurt. Het speelt daarmee in op de deelgebruik trend, waarbij toegang tot goederen belangrijker is dan het daadwerkelijke bezit.

Peerby is in augustus 2012 gelanceerd in Amsterdam en verwelkomt sinds kort ook actieve gebruikers in andere delen van het land. In september won Peerby de tweede prijs bij de prestigieuze Green Challenge van de Postcodeloterij.
 
Daan Weddepohl, oprichter Peerby: “De investering van Sanoma gaat ons helpen heel Nederland te bereiken. Niet alleen door een financiële bijdrage, maar juist door de inzet van de kennis en de communicatiekanalen van Sanoma Media hopen we beter te groeien.”

Vliegende start
Het bijzondere van Peerby is niet dat mensen hun spullen te leen of te huur aanbieden, maar dat het vraaggestuurd is, andersom dus. Gebruikers geven aan wat ze nodig hebben en Peerby faciliteert vervolgens rondvragen in de buurt. Het platform stijgt daarmee boven de andere peer-to-peerservices uit die vaak op marktplaatsniveau blijven steken. Bekijk de video.

Herman Kienhuis, investment director Sanoma Media: “Ik geloof erg in het potentieel van Peerby en door al in deze beginfase bij te springen hopen we ze een vliegende start te kunnen geven. Peerby past goed bij de missie van Sanoma om mensen te helpen bij hun dagelijkse (informatie-)behoeften en daarmee hun leven makkelijker en rijker te maken.”