https://www.youtube.com/watch?v=0RlSPyLtTLE

21 januari 2015

SanomaVentures investeert in SendCloud: verzend-software voor webshops

SanomaVentures investeert in SendCloud. SendCloud biedt een platform waarmee online en offline retailers goedkoper en makkelijker hun verzendingen kunnen regelen. De SendCloud software koppelt webshops met verzenders en automatiseert stappen in het verzendproces. Door de contracten die SendCloud heeft afgesloten met verschillende verzenders helpt SendCloud webshops naast tijd ook nog eens kosten te besparen.

Het gebruik van de automatiseringstool van SendCloud, die onder andere het automatisch genereren van verzendlabels en automatisch versturen van Track & Trace e-mails biedt, levert de webshop gemiddeld drie minuten tijdwinst op per bestelling. Daarbovenop biedt SendCloud gunstige tarieven voor zowel binnen- als buitenlandse verzendingen.

Ontwikkeling SendCloud

SendCloud is eind 2012 opgericht door Rob van den Heuvel, Bas Smeulders en Sabi Tolou. Als voormalig webshop-eigenaren hadden zij de concrete ervaring dat het proces voor het verzenden van pakjes tijdrovend en suboptimaal was. Ze zijn SendCloud gestart met de ambitie om dit probleem op te lossen. In 2014 werden ze geselecteerd voor het StartupBootcamp accelerator programma in Amsterdam. In november van vorig jaar wonnen ze de Deloitte Technology Fast50 Rising Star Award, als één van de snelst groeiende startups van Nederland. Inmiddels heeft SendCloud contracten met grote vervoerders als PostNL en DHL en heeft ze meer dan 1500 webshops als klant aangesloten bij het platform.

Rob van den Heuvel, CEO en co-founder SendCloud: “Het afgelopen jaar hebben we flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van ons platform en zijn we hard gegroeid. De investering van SanomaVentures zorgt ervoor dat we snel kunnen internationaliseren. Daarnaast kunnen we het uitgebreide netwerk van Sanoma in e-commerce goed gebruiken.”

Vergroten bereik

Herman Kienhuis, investment director SanomaVentures: “Met de professionalisering van webwinkels zien we de vraag naar aanverwante diensten sterk toenemen. Het team van SendCloud heeft in korte tijd een product ontwikkeld dat echt waarde toevoegt voor houders van webwinkels. Daarbij denken we dat we met onze expertise en netwerk een goede partner zijn om het platform verder te laten groeien, zowel in Nederland als in de omliggende landen.” Hoewel de Nederlandse markt nog voldoende kansen biedt, beoogt SendCloud ook uitbreiding van haar service naar Duitsland en België.

Meer over SanomaVentures

Kijk op de website voor meer informatie over SanomaVentures.