13 april 2015

Investering SanomaVentures in ITSLanguage betekent grote stap voor digitaal talenonderwijs

SanomaVentures investeert in start-up ITSLanguage. Met deze investering in de ontwikkeling van digitale spraaktechnologie voor het talenonderwijs, maakt de innovatieve software start-up uit Doetinchem een belangrijke stap voorwaarts. De unieke clouddienst van ITSLanguage beoordeelt automatisch de uitspraak van een student en geeft gedetailleerd aan welke fouten zijn gemaakt. Educatieve software-ontwikkelaars en uitgeverijen kunnen de technologie eenvoudig in hun bestaande digitale producten integreren. Voor kleinere uitgeverijen biedt ITSLanguage kant-en-klare vraagtypen voor het verbeteren van de spreekvaardigheid.

Spraak en uitspraak oefenen

Herman Kienhuis, investment director SanomaVentures: “Digitaal lesmateriaal en aanverwante diensten worden steeds belangrijker binnen het reguliere onderwijs. Met de technologie van ITSLanguage kunnen ontwikkelaars van digitaal lesmateriaal hun producten verrijken. Educatieve uitgeverij Malmberg, onderdeel van de ‘Learning’ divisie van Sanoma, werkte al samen met ITSlanguage. We zijn gecharmeerd van het ervaren managementteam van ITSLanguage en de oplossing die zij hebben ontwikkeld om het oefenen van een correcte uitspraak voor iedereen toegankelijk te maken.”

Michiel Sanders, managing director van ITSLanguage: “Onderwijs zal steeds meer ‘technology driven’ worden. De markt, zowel studenten als aanbieders, vraagt om gepersonaliseerd leren. De spraaktechnologie van ITSLanguage past binnen deze veranderende behoefte én verhoogt  het leerrendement. Ons managementteam wordt dagelijks geïnspireerd door taaldocenten, studenten en door interessante aanvragen van bedrijven die nieuwe concepten zien. We zijn trots op de spraaktechnologie die nu beschikbaar is. We zijn erg blij met SanomaVentures, die naast een investering haar relatienetwerk en inhoudelijk kennis van het onderwijs inbrengt en waarmee we de volgende groeistap willen maken. Zowel in verdere optimalisatie van het platform als met de ontwikkeling van nieuwe toepassingen”

Neurale netwerken en machine learning

Neurale netwerken vormen het hart van de kunstmatige intelligentie van de spraaktechnologie van ITSLanguage. In samenwerking met verschillende onderwijsinstellingen zijn tienduizenden geanonimiseerde audio-opnamen gemaakt en door docenten beoordeeld. Samen met de wetenschappers van de Universiteit van Sheffield (U.K.) is deze data aan een meerjarig researchprogramma onderworpen. Hoewel ITSLanguage de technologie heeft ontwikkeld met het oog op taalonderwijs, is inmiddels ook interesse getoond vanuit andere sectoren, waaronder de zorg.

Meer over SanomaVentures

Ga naar sanomaventures.com voor meer informatie over SanomaVentures.