22 juni 2012

SanomaVentures steunt digitale start-ups

Sanoma is gestart met SanomaVentures, een internationaal initiatief waarmee we digitale start-ups willen stimuleren. Sanoma Media Netherlands richt zich op lokale innovaties op het gebied van digitale informatie, entertainment en educatie.

De digitale markt is volop in beweging met nieuwe initiatieven. De creativiteit is groot en op technologisch gebied gaan de ontwikkelingen snel. Door ondernemingen toegang te bieden tot werkkapitaal, mediabereik en haar zakelijke netwerk en kennis wil Sanoma innovatie stimuleren. De focus ligt op ondernemingen die de initiele opstartfase voorbij zijn en willen groeien en een product ontwikkeld hebben op het gebied van e-commerce, mobile & tablets, online video & connected tv, online advertising & marketing of e-learning & personal development.


Al veel plannen


Herman Kienhuis, investment director SanomaVentures: We zijn nu enkele maanden bezig met SanomaVentures en ik heb al ontzettend veel plannen voorbij zien komen en een groot aantal gesprekken gevoerd. Er zijn veel innovatieve ontwikkelingen in Nederland. De kunst is natuurlijk om een goede match met Sanoma te vinden. Daar hoop ik binnenkort iets over te kunnen melden.


Lokale initiatieven


SanomaVentures is een internationaal initiatief met een lokale aanpak. Er wordt gestart met een Nederlandse en Finse tak, beide gericht op het ondersteunen van start-ups uit de betreffende landen. Waarbij overigens wel wordt gelet op de internationale schaalbaarheid van een product of concept. De Nederlandse tak wordt geleid door Herman Kienhuis, met inzet van interne specialisten. Ook werkt hij samen met opleidingsinstituten en incubators enerzijds en investeringsmaatschappijen anderzijds.


Innovatie en groei


Op lange termijn wil Sanoma door dit initiatief haar portfolio verrijken en groei realiseren. De intentie is niet om start-ups op korte termijn over te nemen. Sanoma gelooft in de slagkracht en het ondernemende karakter van een jonge onderneming en wil deze met SanomaVentures begeleiden en verstevigen.


Fashionchick en VeilingActies


In de afgelopen jaren investeerde Sanoma Media o.a. in

Fashionchick.nl

en

VeilingActies.nl

. Met SanomaVentures verwacht Sanoma de komende jaren daar een groot aantal participaties aan toe te voegen.

Op

www.sanomamedia.nl/sanomaventures

vind je meer informatie over SanomaVentures, criteria en richtlijnen voor start-ups en contactgegevens.