29 juli 2015

SBS genomineerd voor IBC2015 Innovation Award

Een internationale jury van de International Broadcasting Convention heeft SBS, samen met haar technische partners, genomineerd in de categorie Content Management voor het verbeteren van de kijkersbeleving bij films en dramaseries.

International Broadcasting Convention

De International Broadcasting Convention (IBC) is een internationale beurs voor professionals die zich bezighouden met het creëren, beheren en leveren van elektronische media en entertainment en vindt  dit jaar plaats van 10 tot en met 14 september in Amsterdam RAI. Tijdens het IBC reikt een internationale jury awards uit aan partijen die vernieuwend bezig zijn met zaken die iedereen in broadcasting en media aangaan. Deze innovatieve technieken of processen moeten bovendien ook daadwerkelijk in gebruik zijn.

SBS in categorie Content Management genomineerd

Een internationale jury heeft uit een groot aantal inzendingen in totaal tien initiatieven genomineerd verdeeld, over de drie categorieën: Technology in content creation, Content delivery en Content management.

SBS is in de categorie Content Management genomineerd, samen met de technische partners NUGEN Audio, Delta Sigma Consultancy en Minnetonka Audio.
Gezamenlijk is gewerkt aan het verbeteren van de kijkersbeleving bij films en dramaseries. De geluidsverschillen van deze uitzendingen met bijvoorbeeld de commercial breaks werd dikwijls als te groot en daarmee hinderlijk ervaren door de kijker. Traditionele oplossingen voor dit probleem zijn zeer arbeidsintensief of tasten de kwaliteit van het geluid en daarmee de beleving aan. Met een nieuwe techniek wordt dit voorkomen door de gemiddelde luidheid van de spraak in de film of serie gelijk te leggen met die van de commercials op een geautomatiseerde wijze. Voor de kijker geen vervelende overgang meer en daarmee voor de adverteerders de volle aandacht voor hun commercials. De methode wordt stapsgewijs ingevoerd en zal na verwachting begin september compleet zijn uitgerold.

De andere genomineerden in deze categorie zijn Disney/ABC, ESPN en Dock10. De uitreiking is op zondag 13 september. Meer informatie vind je op www.bic.org.nl.