11 maart 2015

SendCloud breidt uit naar België met Bpost

De Nederlandse startup SendCloud maakt de stap naar België. In samenwerking met Bpost maken zij het webshops gemakkelijk en goedkoper te maken hun pakketten te verzenden door hun online platform. Onlangs won deze startup nog de Deloitte Fast 50 Rising Star Award.

Al meer dan 100 Belgische webshops hebben zich aangemeld om gebruik te maken van de speciale introductietarieven. Het platform van SendCloud print kant en klare verzendlabels waarmee een pakket direct verzonden kan worden. De directe koppelingen met meeste webshop systemen zorgen ervoor dat geen adressen meer overgetypt moeten worden. Er worden ook automatisch Track & Trace e-mails verzonden naar de consument en nog veel meer. Daarnaast verzamelt SendCloud alle kleine tot middelgrote webshops onder 1 volume contract, waardoor ook de kleine webshop zonder een contract te moeten tekenen voor goedkope tarieven kan verzenden. SendCloud zorgt er op die manier voor dat de kleine en middelgrote webwinkel ongestoord kan groeien.

Ook goed nieuws voor Nederlandse webshops

De Belgische e-commerce markt is één van de sterkst groeiende markten in Europa en maakt de afgelopen jaren een grote inhaalslag ten opzichte van andere landen. In 2013 was er een stijging van 18,4 % in de totale jaaromzet van online retail en die groei lijken ze moeiteloos voort te zetten.
Ook voor Nederlandse webshops is de stap van SendCloud naar Belgie goed nieuws. Het is nu ook mogelijk om gemakkelijk retour-labels aan te maken voor Belgische klanten. De klant kan deze dan printen en het pakket bij 1 van deze servicepunten inleveren waarna het binnen maximaal 2 dagen terug bij de webshop wordt geleverd.

Naast de lancering in België zijn er ook al concrete plannen om in Duitsland van start te gaan. SendCloud is een van de recente investeringen van SanomaVentures.