23 februari 2015

Single vrouw wil geen seks op eerste date

Als het aan de single vrouw ligt ontvangt zij een goede zoen als afsluiter van de eerste date (45%) en volgt er een nieuwe afspraak (47%). Slechts 1% is het om de seks te doen. Ladderzat worden tijdens de eerste date is voor vrouwen een absolute no go. Wat wel gewaardeerd wordt is een galante man die de volgende dag van zich laat horen via WhatsApp of sms. Bijna driekwart van de ondervraagde vrouwen geeft aan het leuk te vinden als hij de eerste move maakt. Dat blijkt uit onderzoek van MENTODAY.nl onder 1108 single vrouwen.

Single vrouwen daten gemiddeld een paar keer per jaar. 70% van hen wil gewoon een leuke avond hebben en ‘ziet wel wat er gebeurt’. 1 op de 5 vrouwen laat echter weten serieus op zoek te zijn naar een vaste relatie.

Niet voor de bijl voor aandachtsgeil

Hoe ziet de perfecte man er dan uit? Hij is relaxed, heeft humor en kleedt zich casual en een tikje stoer. Aandachtsgeile mannen met een grote bek maken geen schijn van kans tijdens de eerste date. 70% vindt het namelijk verschrikkelijk als hij een te grote mond heeft. Een man die ‘gewoon zichzelf’ is heeft de voorkeur; aan mysterieuze heren heeft de single vrouw geen boodschap.

‘Vrouwen willen settelen voor hun 30e’

Van de ondervraagde singles geeft 44% aan te willen settelen voor hun 30e. Ruim de helft voelt zich ‘meestal’ goed bij een single leven, maar zou toch wel graag binnen een jaar een vaste relatie te willen. Sommige vrouwen zijn zelfs de wanhoop nabij: 7% vindt single zijn vreselijk en voelt zich vaak eenzaam.

Kind(eren) geen bezwaar

57% van de single vrouwen laat weten niet direct het hazenpad te kiezen als de man in kwestie al een kind blijkt te hebben. Wellicht heeft dat te maken met een andere conclusie: behalve grappig moet de ideale man vooral lief en zorgzaam zijn. Ook slimme, ondernemende types vallen in de smaak. Bij voorkeur met wat gezichtsbeharing: 69% van de singles vindt een man met baardje meer sexy dan een vent met gladgeschoren kaken.

mentoday.nl/