4 februari 2013

‘Slecht gebruiksgemak, daar kun je me echt kwaad mee maken’

Wat lees je, kijk je, doe je online en mobiel? Wat vind je goed, wat niet? Wat wordt de toekomst? Het Mediamenu van: Eline Deijs, managing director Digital van Havas Media.

Ik was tien jaar. Toen verslond ik…. Toen was ik niet weg te slaan bij…
“Toen ik tien was had ik de hele kinderbieb uit, wilde ik daar gaan werken als ik groot was en las ik het liefst Donald Duck, Tina en Club.”

Welke tijdschriften lees je nu en waarom?
“Alles! Van Vrij Nederland tot Viva, van Donald Duck tot de zaterdagmagazines bij de kranten, van Emerce tot Forbes. Ik ben een grootverbruiker.”

Waar zit je vaak online? En mobiel?
“Op alle e-commercesites, ook mobiel. Bijna al mijn aankopen gaan online, hier ligt nog een kans voor mediaexploitanten. Facebook, NU, Pinterest en Linkedin zijn mijn favoriete websites en apps.”

En nog tijd voor tv ook?
“Te weinig, maar voor CSI Las Vegas en Penoza maak ik graag tijd.”

Welke media vind je echt heel knap gemaakt?
“Bioscoopfilms, net naar Life of Pi in 3D geweest, prachtig gemaakt. Door een Nederlander!”

Wat vind je zonde van het papier, de zendtijd, de moeite?
“Die enorme hoeveelheden verschrikkelijk slechte apps en websites. Met slecht gebruiksgemak, daar kun je me echt kwaad mee maken!”

Je mag zelf een nieuw medium in de markt zetten. Dat wordt…
“De bioscoopervaring thuis. Met dan ook echt de nieuwste films, met recensies, ratings, communities, behind the scenes en veel achtergrondinfo. En daarnaast natuurlijk een vernieuwend internationaal e-commerce platform.”

Hoe ziet de mediaconsumptie over tien jaar uit, denk je?
“We consumeren meer media. En meer digitaal. Tv en internet zijn dan volledig geïntegreerd. Print is duur en premium geworden, alleen voor de ‘rijken’.  Mobile is voor de massa.”

Nog een goeie tip voor Sanoma?
“Ik wil wel ‘echte’ tijdschriften op m’n mobieltje lezen. Ik geloof dat er nog veel ruimte is voor goeie mobiele apps en websites die in een behoefte voorzien. Een Spotify voor tijdschriften lijkt mij persoonlijk echt geweldig.”

Dank je, wat ga je nu lezen? Of kijken?
“Een aantal buitenlandse vakblogs.”