5 oktober 2016

Snel en makkelijk tv billboards inkopen bij Sanoma | SBS

TV billboards met een klik inkopen kan vanaf nu bij Sanoma | SBS via het Media Buying System (MBS). Met deze software vind je snel en eenvoudig een overzicht van alle beschikbare billboardpakketten. Denk aan Piets Weer of De Klok waar dagelijks een miljoen mensen op afstemmen bij SBS6. Met MBS kun je behalve de beschikbaarheid checken, ook de prijzen zien en zelfs direct een optie nemen op een billboardpakket. Een billboard is immers het perfecte middel om een groot bereik te genereren.

Voordelen van billboards bij Sanoma | SBS

1. GRP-garantie
2. Eén adverteerder per billboard (geen flipbillboard)
3. Inclusief online video billboards binnen het hele Sanoma | SBS netwerk
4. Van concept tot productie naar executie
5. Kan binnen drie dagen op zender

Waarom billboards?

Afgelopen maart deed SBS samen met onderzoeksbureau DVJ Insights een onderzoek naar de impact van billboards. Belangrijkste conclusie hierin was dat billboarding positieve resultaten oplevert voor een adverteerder zowel alleen als in combinatie met een reguliere spot. Mensen geven aan dat kijkers sneller een billboard van begin tot einde zien dan een reguliere spot. Ook wordt een billboard door respondenten als opvallender ervaren. Bovendien zorgt de inzet van een billboard voor een betere merkherkenning. Spontaan levert dit een percentage op van +28% en geholpen +14%. Bovendien neemt de boodschap overdracht toe, duidelijkheid +15%. Een billboard in combinatie met een reguliere spot resulteert in nog hogere impact scores. Een combinatie is beter in staat om de merknaam te communiceren (spontaan +41% en geholpen +22%). Verder word de boodschap ook als duidelijker ervaren (+19%) en wordt deze beter herkend (+14%).

Contact billboards

Wil je meer weten over het Media Buying System of over billboards in het algemeen, kijk dan op adverterenbijsbs.nl/billboarding. Je kunt ook contact met ons opnemen via 020 – 800 7517 of billboarding@sbs.nl. Wij helpen je graag verder!