7 mei 2013

Sonja Bakker winnares Mama met Flair Award 2013

Sonja Bakker is uitgeroepen tot winnares van de Mama met Flair Award 2013. Sonja neemt het stokje over van Georgina Verbaan, die vorige jaar de titel Mama met Flair kreeg. De Award wordt ieder jaar uitgereikt aan de meest bijzondere mama.

Sonja was zeer vereerd met de Award: “Toen ik hoorde dat ik de ‘Mama met Flair van 2013’ was geworden, zei ik ’s avonds tegen Jan: ‘Ik vind het zo leuk. Het maakt me ontzettend blij.’ Het is ergens toch erkenning voor hoe je in het leven staat als moeder.”

“Sonja heeft onze harten gestolen”
Het weekblad Flair is blij met Sonja als Mama met Flair. Carlein Kieboom, hoofdredacteur Flair: “We zijn heel erg trots dit jaar dat we Sonja Bakker hebben verkozen tot Mama met Flair 2013. Een titel die ze ruimschoots heeft verdiend. Want wat bewonderen we Sonja om haar veelzijdigheid! Hoe haar moederschap ten alle tijden combineert met haar drukke werkschema en carrière. Met haar toegankelijke persoonlijkheid, gevoel voor humor en waardering voor het kleine geluk, heeft ze al onze harten gestolen.”

Gefuseerd gezin
Sonja waardeert de erkenning vanuit Flair vooral omdat haar leven, volgens haarzelf anders is verlopen dan dat ze voor ogen had. “Ik had een andere voorstelling van hoe het leven zou gaan. Ik ben gescheiden, en het verdriet op die kleine smoeltjes: papa en mama gaan uit elkaar, dat zal ik nooit vergeten. Maar toch, je probeert er het beste van te maken. Toen kwam ik Jan tegen, de man van mijn leven. Ook hij heeft twee kinderen. Onze gezinnen ‘fuseerden’, waarna er ook nog een liefdesbaby kwam: baby Brammetje. Het is heerlijk om te merken dat vier jaar na alle ellende, iedereen zijn plek weer heeft gevonden. Als ik kijk naar onze vijf kinderen, denk ik: dat ik daar deel van uit mag maken! Wat vind ik dat bijzonder. Dus ja, ik ben heel trots op die erkenning in de vorm van de award van Flair.

Interview Sonja
In Flair 20 is een groot interview met Sonja te lezen, over haar vijf kinderen, het na haar scheiding haar hervonden geluk met Jan en de bekroning van hun geluk, de geboorte van baby Bram, die hen allen verbindt. “Jan en ik hebben met onze gezinnen een hele leuke samenstelling. Jan heeft twee kinderen: zoon Jan van zestien, die bij ons woont, en zijn dochter Puck, van dertien. Zij woont bij haar moeder op Ibiza en komt vaak over in vakanties. Tristan en Finn, mijn twee jongens uit mijn eerste huwelijk, zijn hier op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. Ze eten ook door de weeks wel eens hier. En dan hebben we Bram, waardoor we ook wel eens met z’n drietjes zijn: Jan, Bram en ik. Alle kinderen zijn gek op Bram. Hij verbindt ons, zo voelen we dat. De cirkel is rond met hem erbij.”