17 mei 2016

Stijlvol Wonen derde grootste woontitel

Stijlvol Wonen is één van de sterkst groeiende woontitels van het moment. Het blad verkocht in de winkel in 2015 al 21% meer dan in 2014. In 2016 is te zien dat het blad zijn marktaandeel nog verder vergroot. Inmiddels is Stijlvol Wonen het derde grootste woonblad van Nederland in de losse verkoop.

Groeiend marktaandeel

Vanaf januari tot april 2016  is het marktaandeel van Stijlvol Wonen in de losse verkoop gegroeid tot 8,43%*. Daarmee staat het blad op nummer 3, na vtwonen (met 16,70%) en Wonen Landelijke Stijl (met 8,73%). Sanoma bevestigt met een marktaandeel van 55,5% haar leiderspositie in de woonbladensector. In een markt waar print het moeilijk heeft, doen de woontitels – en in het bijzonder Stijlvol Wonen – het dus erg goed.

Nieuwe populaire woonstijl

Hoofdredactrice Leen Verstraelen: “Eigenlijk is dat niet zo verwonderlijk, want we spelen met ons blad in op de groeiende vraag naar een nieuwe woonstijl: steeds meer mensen willen modern wonen zonder in een kil of clean interieur te vervallen. Of ze zoeken warmte zonder een landelijke stempel. Stijlvol Wonen is het enige blad dat voor 100% op deze nieuwe warm-hedendaagse stijl werkt. Ook de markt speelt hier steeds meer op in: verschillende interieurmerken brengen collecties met hedendaagse vormen, maar met warme kleuren en materialen. Deze merken vinden het dus interessant om aansluiting te vinden in ons blad, waar ze heel gericht hun doelpubliek bereiken.”

Redactionele items in 2016

Grote thema’s die dit jaar nog aan bod komen in Stijlvol Wonen, en die dus interessant kunnen zijn voor merken die inspelen op deze nieuwe woontrend, zijn: slaapkamers en haarden in editie 5 (verschijningsdatum 18 augustus en aanleverdatum 1 juli), gedekte tafels en verlichting in editie 6 (verschijningsdatum 27 oktober en aanleverdatum 16 september). Volgend jaar komen ook de grote thema’s keukens, badkamers, zitmeubelen, verf, stof, behang en outdoor weer aan bod.

Contact

Geïnteresseerd in participeren? Neem dan contact op via Nadia Onken: nadia.onken@sanoma.com of 088 556 4649. Bekijk ook de factsheet
 
*Bron: op basis van scandata, volume marketshare per titel YTD