23 januari 2018

Succesvol jaar voor branded content afdeling NUstudio

In 2017 maakte de branded content afdeling van NU.nl de doorstart met het label NUstudio. Het b2b label van NU.nl helpt adverteerders hun verhaal te vertellen middels branded content met impact. Met de juiste branded content middelen weten ze de juiste doelgroep binnen de 2 miljoen dagelijkse bezoekers van NU.nl te bereiken. Het label timmerde hard aan de weg en realiseerde een breed scala aan branded content voor 175 adverteerders.

Afgelopen jaar werden er ruim 600 artikelen geschreven en produceerde NUstudio naast artikelen ook video’s en podcasts. Ook groeide het e-commerce label NUshop sterk in omvang en werden er drie belangrijke initiatieven geïntroduceerd: NUwonen, NUwerk en NUfolder.

NUwonen werd in juli gelanceerd samen met onze partner ING. NUwonen.nl is dé online woongids van Nederland waar je gratis op de hoogte wordt gebracht van alles wat je moet en wilt weten rondom wonen en verhuizen. Dit varieert van het laatste woonnieuws en handige tips, tot praktische informatie die complexe thema’s rondom wonen uitlegt.

De nieuwssite introduceerde op 23 oktober NUwerk, dé nieuwe vacaturesite. Het carrièreplatform heeft een groot banenaanbod en een ruime keuze in intermediairs. NUwerk is een samenwerking met bekende vacaturesites als Monsterboard, Randstad, Jobbird en Twiglers.

Eind 2017 werden er verschillende pilots gedraaid met NUfolder en zal dit jaar breder uitgerold worden. NUfolder speelt in op de opt-in regeling die momenteel alleen nog in Amsterdam geldt maar naar verwachting ook in Nederland uitgerold wordt. Hiermee wordt er adverteerders een nieuwe positie geboden om latent en nieuw verkeer te genereren binnen het massabereik van NU.nl.

“Ook in 2018 liggen er een hoop mooie ontwikkelingen in het verschiet waardoor we adverteerders vernieuwende advertentiemogelijkheden aan kunnen bieden. 2018 belooft een succesvol jaar te worden, wij hebben er zin in!”, aldus Renske Hercules, Manager NUstudio.

Meer weten over wat branded content op NU.nl voor jouw merk kan betekenen? Neem dan contact op met NUstudio via nustudio@nu.nl.

Bereik hier de highlights:
klik hier