12 februari 2014

Sven Kramer als klapschaatskampioen in ‘Sterren in Duckstad’

Donald Duck Weekblad wil met het thema “Geef je dromen de ruimte…” kinderen motiveren om naar hun droombaan te blijven streven. Ter inspiratie staan elke maand op ludieke wijze een BN’er (of beter gezegd: een BD’er*) en diens beroep centraal in het blad, varierend van bioloog, komiek, astronaut, model tot DJ. Deze maand heeft “Sterren in Duckstad” een Olympisch tintje met Sven Kramer.

Vanzelfsprekend heeft Olympisch kampioen Sven Kramer (of is het Zwaan Kranig?) in de maand februari de hoofdrol in deze “Sterren in Duckstad” editie, die tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji verschijnt. In het verhaal laat klapschaatskampioen Zwaan Kranig het ene record na het andere sneuvelen. Deze snelle jongen is dan ook bijzonder geliefd en heeft meer fans dan Willie Wortel schroefjes. Uiteraard laat al die warme aandacht zijn hart smelten als iglo’s in Zimbabwe. Maar met al die belangstelling, van trainers en sponsors, maar ook van pa en ma Kramer, Naomi en Mart Smeets, is het wel lastig om je te blijven concentreren op je voornaamste doel: keihard trainen om de Olympische Spelen te winnen! Gelukkig is er een aardige eend uit Duckstad die ervoor zorgt dat de gouden plakkenpakker toch goed beslagen ten ijs komt. Al zit er wel een addertje onder dat ijs…

Directeur Zwanet Oosterhof ontving vandaag uit handen van hoofdredacteur Dimitri Heikamp op feestelijke wijze het eerste exemplaar van deze bijzondere editie van Donald Duck Weekblad op de Tjongerschool in Mildam, de basisschool van Sven Kramer. Sven vanuit Sotsji: “Ik vind het heel belangrijk dat kinderen hun dromen volgen en doorzetten. Ik heb dat ook gedaan en nu sta ik als beloning niet alleen op het podium met een gouden medaille, maar ook op de cover van Donald Duck. Ik vind dit echt te gek en een eer”.

Suzan Schouten, uitgever Kids & Teens bij Sanoma: “Topsporter zijn vergt ongelooflijk veel doorzettingsvermogen en discipline, en dat zijn nou juist eigenschappen die je als kind in de 21ste eeuw meer dan ooit nodig hebt om bij te blijven, maar ook om later je droombaan te kunnen realiseren. Sven Kramer is wat dat betreft een groot voorbeeld voor veel kinderen in Nederland en hij past als topsporter perfect bij het thema en bij het vrolijke weekblad.” Donald Duck zelf is al 80 jaar (in juni van dit jaar exact) meer het type van 12 ambachten 13 ongelukken, elke week een ander baantje dat hij nooit lang weet te behouden, dus als er iemand veel van verschillende beroepen weet is het Donald Duck wel!

Op vrijdag 14 februari ligt deze sportieve ‘Sterren in Duckstad’ editie in de winkel, in een reeks van in totaal 12 unieke edities door het jaar heen. Elke maand zal de Donald Duck Tour een gelukkige BN’er verrassen op zijn/haar basisschool met het eerste exemplaar van het bijzondere nummer.

*) Bekende Duckstadter