19 november 2014

Swipe & Shop lanceert Tinder-like app voor fashion

Nooit meer van de ene app naar de andere om erachter te komen welke kledingstukken nieuw zijn bij de grote winkelketens. Swipe & Shop toont verschillende kledingstukken uit diverse webshops in één app. Door naar rechts te swipen wordt een kledingstuk bewaard, door naar links te swipen wordt er een nieuw product getoond.

Sale alert

Opgeslagen kledingstukken kunnen direct via de mobiele telefoon worden gekocht. Twijfelaars kunnen het fashionitem ook naar zichzelf laten mailen om het vervolgens via de desktop te bestellen. Als een opgeslagen item in prijs is verlaagd ontvangt de gebruiker een notificatie. Zo kan het product altijd voor de laagste prijs worden besteld. Op dit moment zijn grote retailers als ASOS en V&D aangesloten. De komende tijd komen hier meer webshops bij.

Oprichter Nikky Hofland: “Het is een ideale tijdsdoder voor in de trein en het swipen werkt erg verslavend! Uit eigen onderzoek is gebleken dat vrouwen vier uur per week door webshops browsen maar via mobiel nog niet makkelijk hun weg kunnen vinden. Mobile e-commerce is groeiende en we denken met deze app aan de shoppingbehoefte van vrouwen tegemoet te komen.”

Over Swipe & Shop

De meiden van Swipe & Shop lanceerden eerder al Spot & Shop: een fashion community waar vrouwen op zoek gaan naar kledingstukken waarvan ze niet weten waar deze te koop zijn. Met het motto ‘make inspiration shoppable’ ontwikkelen zij nieuwe concepten die het leven van de vrouwelijke shopper een stuk eenvoudiger maken.

Innovatielab

Swipe & Shop is onderdeel van het Sanoma Lab. In het lab worden nieuwe digitale producten getest en ontwikkeld volgens de Lean Startup Methodiek. Het lab is vorig jaar in het leven geroepen om de digitale transformatie van Sanoma te versnellen en te ondersteunen. Er zijn inmiddels 15 projecten in Nederland en Finland opgestart.

Download Swipe & Shop in de App Store of in de Google Playstore

Noot van de redactie 23 november

Sinds de lancering op 11 november heeft Swipe & Shop al 10 miljoen swipes en 20.000 gebruikers.