14 juni 2016

Tina lanceert eerste Boekazine samen met Manon Sikkel

Op dinsdag 21 juni lanceert Tina de eerste editie in een reeks van Tina Boekazines. Het boek ‘Hoe word ik een koppelaar’ van IzzyLove-auteur Manon Sikkel verschijnt in een toegankelijke tijdschrift vorm.

Bookazine wordt boekazine

Geïnspireerd door het jarenlange succes van Libelle Bookazine kwam Tina op het idee om het jongere zusje Boekazine te ontwikkelen, want van oudsher is het Tinameisje een leesmeisje en dat is ze nog steeds!

Tina stimuleert lezen

In Nederland loopt bijna veertien procent van alle kinderen het risico om op latere leeftijd onder de noemer ‘laaggeletterd’ te vallen*. “Met ons tijdschrift én het Boekazine stimuleren we kinderen om meer te lezen,” aldus Marketing manager Kids & Teens Hanneke van Onna. “Hier hechten we bij Tina veel waarde aan. Gelukkig leest het Tina meisje graag. Ze ziet dit als een momentje voor zichzelf. Bovendien mag ze van haar ouders vaak geen telefoon mee naar bed nemen, maar wel een boek. Het Tina Boekazine heeft een toegankelijke magazine-vorm en een lage prijs. Dit geeft alle meiden op de lagere school de kans een boek te lezen.”

Tina’s leesfeestje

Ter gelegenheid van de eerste editie van het Tina Boekazine organiseert Tina op zaterdag 25 juni een feestelijke signeersessie met Manon Sikkel. Deze sessie vindt plaats in de Bruna HiSchool Store aan de Steenweg 29 in Utrecht om 14.00 uur. Boekazine-lezers krijgen daar de kans om hun exemplaar te laten signeren door de auteur.