14 juni 2016

UEFA Champions League verhuist van SBS6 naar Veronica

De UEFA Champions League is na de zomer te zien bij Veronica. Na een succesvol seizoen bij SBS6, verhuist de meest prestigieuze Europese voetbalcompetitie naar deze andere zender van SBS Broadcasting, dat de rechten voor in totaal drie jaar heeft aangekocht. De kruisbestuiving met online partner NU.nl wordt van hieruit voortgezet.

Peter de Mönnink, CEO van SBS Broadcasting: “We staan nog steeds achter de beslissing om de UEFA Champions League tot nu toe bij SBS6 uit te zenden, maar voor het aankomend seizoen ligt de situatie anders. We zijn in de positie om bij SBS6 nog meer nieuwe Nederlandse reeksen te gaan uitzenden en dat is niet te combineren met de vaststaande voetbalavonden. Veronica heeft het profiel en de programmering om met de UEFA Champions League ook iets moois mee neer te zetten. De kijker gaat dus profiteren van een rijker aanbod van onze zendergroep.”

De presentatoren, analytici en commentatoren van de UEFA Champions League-uitzendingen verhuizen mee naar Veronica, evenals de uitzending van de wedstrijd om de Super Cup (de winnaar van de UEFA Champions League vs. de winnaar van de UEFA Europa League).

Het afgelopen seizoen groeide het marktaandeel van de UEFA Champions League-uitzendingen van 22,5 procent in 2014/2015 (NPO) naar 23,9 procent in 2015/2016 (SBS6).

Voor alle mogelijkheden om te adverteren kijk op www.adverterenbijsbs.nl.