13 februari 2018

Unieke reünie Zeg ‘ns Aaa

Veronica Magazine brengt cast na 25 jaar weer samen

Precies 25 jaar geleden na de laatste aflevering heeft Veronica Magazine de cast van Zeg ‘ns Aaa weer bij elkaar gebracht. De legendarische tv-serie trok geregeld zes miljoen kijkers, twee keer zoveel als De Luizenmoeder nu. En dat zonder uitgesteld kijken.

Mien Dobbelsteen

In Veronica Magazine 7, vanaf vandaag in de winkel, foto’s en interviews met dokter Lydie van der Ploeg (Sjoukje Hooymaayer) en chirurg Hans Lansberg (Manfred de Graaf), haar zoon Gert-Jan (Hans Cornelissen) en diens vrouw Pien (Monique Rosier) en natuurlijk ook huishoudster Mien Dobbelsteen (Carry Tefsen) en haar man Koos (John Leddy).

Lege straten

„Ik heb nooit kunnen inschatten dat de serie een heel volk zo in de greep zou nemen”, zegt Sjoukje Hooymaayer nu. „De straten waren gewoon leeg. In Zeg ‘ns Aaa speelde een leven af dat iedereen wel wilde hebben.” Zeg ‘ns Aaa is met afstand de langstlopende en populairste Nederlandse sitcom. De VARA zond tussen 1981 en 1993 in totaal 212 afleveringen uit. Daarna kwam er nog een remake bij RTL, maar dat was geen succes. Carry Tefsen: „Daar hebben we ons aan vertild. Toen moest het ineens snel en pikant en daar zat het publiek niet op te wachten.”

Veronica Magazine is regelmatig initiator van unieke tv-reünies. In november vorig jaar stonden de acteurs van jeugdseries Briefgeheim, Fort Alpha en ZOOP in het blad. Eerder bracht het de cast van tv-serie Spijkerhoek, de presentatoren van Countdown en oud-tv-omroepsters bij elkaar.

Veronica Magazine is het meest complete entertainmentmagazine van Nederland met een bereik van 985.000 lezers per week. Veronica Magazine vertelt je niet alleen hoe laat Eva Jinek haar scherpe vragen stelt, maar ook waar je moet zijn voor de beste films op tv en welke verborgen parels op Netflix je echt eens moet kijken. Daarnaast lees je alles over films in de bioscoop, muziek, games, gadgets, lifestyletrends, uitgaantips; kortom alles wat je wilt weten op entertainmentgebied.