3 oktober 2016

Unieke samenwerking Sanoma | SBS en Radio 538 voor Toyota Hybrid

Sanoma | SBS heeft in samenwerking met Radio 538 een nieuwe campagne ontwikkeld voor Toyota Hybrid. Doel van de campagne is om het rijplezier van hybride rijden onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Daarnaast moet de campagne misverstanden en vooroordelen rondom hybride rijden aan de kaak stellen.

Uit een onderzoek dat Sanoma | SBS in opdracht van Toyota heeft uitgevoerd naar rijplezier en hybride rijden blijkt dat het merendeel van de respondenten rijplezier rechtstreeks koppelt aan muziek. Daarom heeft Sanoma | SBS – naast diverse native content over ‘rijplezier’ en hybride rijden – ook de merkactivatie ‘Sing Along Challenge’ ontwikkeld. Hiervoor werd Radio 538 als partner aangehaakt. Luisteraars van ‘De Coen en Sander Show’ kunnen raden welke bekende Nederlander meezingt in de auto en zo kans maken op een jaar lang gratis rijden in een Toyota Hybrid.

“Muziek kwam bijna in alle antwoorden van het onderzoek prominent terug als antwoord op de vraag ‘Wat versta jij onder rijplezier?’. Daarom lag het voor de hand om ook een activatie te bedenken met muziek in een auto. Meezingen in een auto is iets dat veel genoemd werd. Daarnaast is het online al zeer populair. Radio was een logische match voor deze campagne en dus hebben we via Havas Media de weg gezocht naar 538. Zij hebben onze activatie verder gefinetuned zodat het nog beter werd”, aldus Rens Bosma van Sanoma | SBS Performance en Branding Solutions.

Het zwaartepunt van de gehele campagne bestaat uit een verscheidenheid aan native content – ontwikkeld door verschillende Sanoma | SBS merken zoals NU.nl, Autoweek, Libelle en Viva – waarin vooral de USP’s maar ook een aantal misverstanden over hybride rijden wordt besproken.

De totale campagne loopt van vrijdag 30 september tot en met eind december 2016. De ‘Sing Along Challenge’ loopt van maandag 3 t/m donderdag 6 oktober op Radio 538 in ‘De Coen en Sander Show’, tussen 16.00 en 19.00 uur. De hoofdprijs, een jaar lang gratis Toyota Hybrid rijden, wordt op donderdag weggegeven.

Video Toyota Sing-A-Long

Credits

Bureau: Sanoma | SBS (Performance & Branding Solutions)
Strategie: Roger Verdurmen, Rens Bosma
Concept & creatie: Rens Bosma, Roger Verdurmen
Project Management: Astrid de Winter
Account Management: Paul Scholten
Mediabureau: Havas Media (Patrick van Rumt, Hanneke van Rozendaal)
Video productie: Branded Shorts
Director: Miron Bilski
Producer: Omar Perineau Director of Photography: Rutger Storm
Edit: Doug Hancock (Darlings Post Productions)
Sound Design: Gijs Stoll (Sounds Like a Plan)
Verantwoordelijk bij Radio 538: Jamie Kleijne (Account), Marcel Beekes & Michiel van der Valk (Creatie), Annemarie van Dam (Project)
Verantwoordelijk bij klant: Martijn van de Ven, Jeroen Salomons

Contact

Voor meer informatie over deze of andere samenwerkingen met Sanoma | SBS kun je contact opnemen met ons salesteam, sales.nl@sanoma.com, 088 556 7777.