7 november 2016

Van Tim Akkerman tot Van Dik Hout en van Griet op de Beeck tot Karin Bloemen

Op 18 november gaat het allerleukste winterfeest van Nederland van start  met een verrassend programma én een nieuwe naam: van Fair naar Margriet Winter Festival!  In Jaarbeurs Utrecht vinden meer dan 50 optredens van artiesten, voorlees- en signeersessies door schrijvers, intieme huiskamerconcerten, meer dan 16.000 workshopplekken, een 15 meter lange roterende catwalk, 300 shops in o.a. de gezellige modestraatjes en een sfeervolle kerstmarkt.

Meer dan 50 optredens

Ook dit jaar staan de beste artiesten van Nederland weer op het podium. Karin Bloemen opent op 18 november het festival met een spetterend optreden en daarnaast zijn er niet te missen optredens van o.a. Jeroen van der Boom, Charly Luske,  de 3JS en Ruth Jacott. Daarnaast wordt de spotlight gezet op aanstormend zangtalent en cabaretiers, onder wie deelnemers van de Grote Prijs van Nederland en Giels Talentenjacht. In het Margriet Huis kunnen bezoekers luisteren naar intieme huiskamerconcerten van singer-songwriters zoals Pip en Two Twelve. Carolina Dijkhuizen verzorgt samen met haar band een eenmalig miniconcert ‘Tribute to the BeeGees’.

Van Isa Hoes tot Prinses Laurentien

Ook literatuurliefhebbers biedt Margriet Winter Festival een aantrekkelijk programma. Naast Saskia Noort, Herman Koch, Griet op de Beeck, Ronald Giphart, Isa Hoes en Simone van der Vlugt zal ook Prinses Laurentien aanwezig zijn met haar nieuwste boek.  De auteurs worden geïnterviewd, lezen voor uit eigen werk en signeren na afloop.

16.000 Workshopplekken

Tijdens het zevendaagse winterfestival kunnen bezoekers deelnemen aan één van de meer dan  16.000 creatieve, culinaire en beautyworkshopplekken, variërend van kleur- en make-upadvies tot een winterlandschap schilderen, en van hoelahoepen tot leren hoe  je het geluk een handje helpt. En uiteraard ook: tips & trucs voor een niet-te-mislukken (kerst)menu. Daarnaast kunnen bezoekers inspiratie opdoen voor hun huis en tuin, kookdemonstraties bijwonen, de leukste cadeautjes shoppen op de verschillende markten en  front row genieten van de nieuwste mode op de bewegende catwalk.

Kortom: de sfeer de sfeer van een festival, maar wél onder één dak.

Margriet Winter Festival vindt plaats van vrijdag 18 november tot en met donderdag 24 november in Jaarbeurs Utrecht van 10.00 – 18.00 uur. Voor kaartverkoop en meer informatie: margrietwinterfestival.nl.