2 oktober 2012

Primeur! Video in print in Playboy en Marie Claire

De Playboy die deze week op mat ligt bevat een nog niet eerder in Nederland vertoonde video insert: een videoscherm geïntegreerd in de bladzijde, waarop een video – met beeld en geluid – begint te spelen wanneer je deze openslaat.

Een geselecteerde groep abonnees van Playboy, die in het verzorgingsgebied van UPC woont, ontvangt dit bijzondere nummer waarmee ze de video van de nieuwe UPC dienst Horizon kunnen bekijken. Twee weken later ontvangt ook een geselecteerde groep Marie Claire abonnees de insert.

De Vidipri insert, zoals leverancier Rox Asia de Pluspropositie noemt, is een vier pagina insert voorzien van een LCD-scherm waarop de video meerdere malen te bekijken is. Middels een mini-usb-aansluiting is hij tevens oplaadbaar en wordt de mogelijkheid geboden er zelf een video op te zetten.

Michiel Veugelers, Group Media director UM: “Horizon gaf UM de mogelijkheid om print als innovatief medium in te zetten met een video in print insert om op deze manier het nieuwe tv-kijken te ondersteunen en een media first in Nederland te realiseren!”

Als eerste in Nederland
Erik Hannema, productmanager Plusproposities Sanoma Media: “We hebben deze uiting al in het buitenland voorbij zien komen en ik kon niet wachten om dit als eerste ook in Nederland in een tijdschrift te realiseren. In samenwerking met mediabureau UM is dit uiteindelijk gelukt en ik ben dan ook erg blij dat UPC de keuze heeft gemaakt voor deze innovatieve uiting in print.”

Het nieuwe tv-kijken
Mark Giesbers, directeur Marketing & Content van UPC: “Met Horizon introduceren wij voor onze klanten het nieuwe tv-kijken. En daar past deze innovatieve manier van adverteren goed bij. Horizon maakt het mogelijk dat klanten op alle schermen in en om het huis bijvoorbeeld televisie, persoonlijke filmpjes of internetvideo’s kunnen kijken. En daar voegen we voor deze keer ook nog eens een scherm in een magazine aan toe.”