17 april 2014

Vijf ed-tech startups geselecteerd voor de Sanoma Startup Challenge finale

John Martin, CEO Sanoma Learning: “Deze startup challenge past goed in onze strategie om innovaties te ontwikkelen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. We werken hierin ook heel graag samen met ondernemend talent om met hen de toekomst van educatie te realiseren.

Kwaliteit
Herman Kienhuis, investment director SanomaVentures: “We zijn aangenaam verrast door de diversiteit en de hoge kwaliteit van de aanmeldingen voor deze eerste versie van de Sanoma Startup Challenge. Tot nu toe hebben we al verschillende interessante connecties gemaakt, zowel voor potentiële samenwerkingen met Sanoma Learning, als ook met betrekking tot investeringen door SanomaVentures.

Finalisten
Na een zorgvuldig screening proces, onder meer door middel van Skype-interviews, zijn de volgende finalisten gekozen en uitgenodigd naar Amsterdam te komen:
• EduKey/Classcharts uit Wales (www.edukey.co.uk)
• Eduvee uit Engeland (www.eduvee.com)
• Jumpido uit Bulgarije (www.jumpido.com)
• Labster uit Denemarken (www.labster.com)
• Wewanttoknow/DragonBox uit Noorwegen (www.wewanttoknow.com)

Mentoren en pitchen
Alle finalisten zijn uitgenodigd deel te nemen aan een tweedaagse workshop, waar ze advies zullen krijgen van Sanoma Learning- en SanomaVenture-experts om hun product te verbeteren en waarbij samenwerkingsmogelijkheden met Sanoma kunnen worden verkend. Daarnaast krijgen de finalisten de kans om hun ideeën te pitchen op The Next Web Conference, tijdens de speciale ‘Education track’ gehost door Sanoma. Een professionele jury zal ter plekke een winnaar bepalen, die een geldprijs van 25.000 EURO in ontvangst mag nemen.