14 oktober 2016

VIVA introduceert Breakfast College by VIVA400

Negen jaar geleden is het VIVA400 platform en netwerk ontstaan. Het podium voor en door ambitieuze vrouwen. Naast de jaarlijkse award uitreiking, vindt dit jaar voor het eerst Breakfast College by VIVA400 plaats. Vrijdag 18 november, de dag na de VIVA400 uitreiking, start de inspirerende sessie met een paneldiscussie, uiteenlopende workshops en een keynote speaker voor vrouwen die op zoek zijn naar inspiratie, advies en ontwikkeling op het gebied van hun carrière. De ochtend komt tot stand in samenwerking met toonaangevende vrouwen zoals Merel Westrik, Claudia Straatmans en Ingrid de Caluwé.

Doel van dit nieuwe evenement is om ambitieuze vrouwen bij elkaar te brengen. Vrouwen die hun sporen al verdiend hebben, én vrouwen die in de startblokken staan om hun eigen pad goed vorm te geven. Breakfast College by VIVA400 geeft daarom alle vrouwen de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, te inspireren, kennis en ervaringen te delen, om daarna met concrete handvaten en boordevol energie weer aan het werk te gaan.

“Het is een containerbegrip, maar wel een waarheid – er zijn in Nederland enorm veel ‘Powervrouwen’. Niet voor niets hebben wij voor en door hen destijds VIVA400 in het leven geroepen. Tijdens de jaarlijkse awardshow krijgen al deze vrouwen ook een podium, maar het is zonde als al deze inspiratie beperkt blijft tot de jaarlijkse VIVA400-vrouwen. Daarom is het de hoogste tijd om de kennis en ervaring van deze vrouwen te delen tijdens een nieuw evenement. Met veel trots introduceren wij daarom nu de eerste editie van Breakfast College by VIVA400, met een indrukwekkend programma, al zeg ik het zelf! ” – Kirsten Steenvoort, Brand Manager VIVA

Programma

De eerste editie van de Breakfast College by VIVA400 vindt vrijdag 18 november van 8:00 tot 13:00 uur plaats in KINO Rotterdam. De ochtend start met een uitgebreid ontbijt gevolgd door een korte yogasessie van VIV400 genomineerde Malou Zuur.

• Panel

Kirsten Steenvoort trapt de dag vervolgens inhoudelijk af met een interactief panelgesprek waaraan Claudia Straatmans (Hoofdredacteur Nouveau), Ingrid de Caluwé (Tweede Kamerlid VVD & initiatiefnemer netwerk van politici voor vrouwenrechten en gendergelijkheid) en Merel Westrik (RTL Nieuws presentatrice) deelnemen.

• Workshops

In diverse workshops komen uiteenlopende thema’s aan bod, waaronder de flexibilisering van de arbeidsmarkt, hoe presenteer ik mijzelf optimaal?, de rol van mindfullness bij het inperken van stress op de werkvloer, welke carrière stappen dragen bij aan een ideale loopbaan en wat is de impact van de digitalisering op mijn carrière?

• Keynote speaker

Het programma wordt afgerond met een sessie van Nancy Poleon over personal branding.

Door middel van kruisbestuiving tussen vrouwen uit het VIVA400 netwerk met verschillende leeftijden en werkzaam in uiteenlopende branches, worden naar verwachting mooie ideeën gecreëerd en nieuwe inzichten opgedaan.

Breakfast College by VIVA400

Kaarten voor Breakfast College by VIVA400 kunnen online worden gekocht voor € 9,99. Breng voor kaarten en meer informatie een bezoek aan de website.