29 mei 2013

VIVA-lezeres schrijft de Next Fifty Shades

Het winnende verhaal van VIVA de Next Fifty Shades heet ‘De Onbekende Man’ en is geschreven door lezeres Annemieke Kuijper uit Rotterdam. Zij wint VIVA’s erotische verhalenwedstrijd.

Nederlandse vrouwen zijn niet alleen gek op het lezen van erotische verhalen, ze schrijven ze ook graag. Dat blijkt uit de enorme respons op VIVA’s Next Fifty Shades-wedstrijd. De opdracht luidde als volgt: schrijf een blog van maximaal 700 woorden in de ik-vorm, geïnspireerd op de bestseller Fifty Shades of Grey, een boek dat inmiddels beter is verkocht dan alle delen van Harry Potter bij elkaar. En nog steeds wordt het op grote schaal gelezen. Niet gek dus dat meer dan 250 vrouwen zich lieten prikkelen en meededen aan de verhalenwedstrijd van VIVA.

Stijl en spanning
Alle inzendingen werden gelezen en beoordeeld door de VIVA-redactie. Die maakte een voorselectie en lette daarbij op verhaallijn, schrijfstijl en erotische spanning. Vervolgens koos Uitgeverij Prometheus – de Nederlandse uitgever van de Fifty Shades-reeks – tien finalisten. Welk verhaal de eretitel ‘Next Fifty Shades’ verdiende, bepaalden de VIVA-lezers zelf door via viva.nl te stemmen op hun favoriet. Zo’n 600 vrouwen brachten hun stem uit.

Prikkelend maar niet plat
Het blog ‘De Onbekende Man’ van Annemieke Kuijper kwam met 41% van de stemmen als overtuigende winnaar uit de bus. De lezeressen van VIVA vonden het verhaal ‘prikkelend en spannend, maar niet plat of ordinair.’ Bekijk het winnende blog. In juli en augustus brengt VIVA acht speciale zomeredities uit. In een daarvan zal Annemieke een langere versie van haar erotische verhaal publiceren.

De nieuwe VIVA ligt vanaf woensdag 29 mei in de winkel.