13 december 2019

VIVA400: Dit zijn de meest inspirerende vrouwen van het jaar

Gisteravond zijn in Hotel Arena in Amsterdam de VIVA400-awards uitgereikt. Dit feest van succesvolle vrouwen die uitblinken in hun vakgebied werd gehost door acteur en VIVA- columnist Géza Weisz en hoofdredacteur Debby Gerritsen.

Wie sleepte er zo’n felbegeerde VIVA400-award in de wacht? Naast winnaressen in de categorieën Zakenwonders, Creatieven, Wereldverbeteraars, Techtalenten, Krachtpatsers en onze gloednieuwe categorie Zorgdragers was er een prijs voor de VIVA400-vrouw met de meeste publieksstemmen én een Visionista-award voor het grootste aanstormende talent.

Topjury
In de jury zaten dit jaar zes powervrouwen: Tatum Dagelet (actrice en presentator), Fabienne Chapot (modeontwerper), Marianne Timmer (oud-topschaatser), Lotte Rensen (‘Ambitieus Meisje’), Lotte de Bruijn (Nederland ICT-directeur) en Martine Sandifort (cabaretier).

Dit zijn ze, de meest inspirerende vrouwen van 2019!

Creatieven: Sophie Ousri
Deze YouTuber plaatst vlogs en hilarische parodieën van bekende liedjes. Ze maakt haar kijkers graag aan het lachen, maar Sophie Ousri heeft ook een heel serieuze kant. Ze oogstte veel lof toen ze vorig jaar een openhartige video plaatste over haar leven met borderline.

Krachtpatsers: Shona Shukrula
Deze aankomend top-scheidsrechter zit sinds 2018 in een UEFA Talententraject. Om uiteindelijk op de grote eindtoernooien te kunnen staan, hoeft Shona Shukrula nog maar twee keer promotie te maken. Haar ambitie? Fluiten in het betaald voetbal. Voor mannen.

Techtalenten: Marjolein den Ouden
Ze is lector technology, health & care bij hogeschool Saxion en practor zorg en technologie bij het ROC van Twente. Marjolein den Ouden werkt samen met studenten, docenten, onderzoekers en zorgprofessionals om het gebruik van technologie in de gezondheidszorg laagdrempelig en toegankelijk te maken.

Wereldverbeteraars: Alice Grasveld
Als oprichter van The Healthy Teeth Foundation ontwikkelde Alice Grasveld een actieplan en een tandenpoetsprogramma. Met haar stichting, die onderzoek doet naar de oorzaken en gevolgen van tandbederf, hoopt ze arme kinderen een gezonde mond én een betere toekomst te geven.

Zakenwonders: Zina Abboud
Ze richtte Zina’s Kitchen op en was daarmee de eerste vrouwelijke vluchteling met een eigen bedrijf. Zina Abboud kookte voor prinses Beatrix en Mark Rutte, sprak op TEDx Alkmaar over haar ontwikkeling van vluchteling naar succesvol ondernemer en publiceerde een kookboek.

Zorgdragers: Jolanda van Gerwe
Omdat veel van haar cliënten in de jeugdzorg worstelden met eenzaamheid, begon Jolanda van Gerwe Join Us. Hier kunnen jongeren terecht voor contact en werken ze aan hun onderliggende problemen. Inmiddels is het een stichting met tien vestigingen en staan gemeenten te trappelen om mee te doen.

Publieksprijs 2019: Eva Eikhout
Eva Eikhout is een van de presentatoren van Yung DWDD. Ze is geboren met een afwijking aan haar armen en benen. In de items die ze maakt, wisselt ze zelfspot af met rake, maatschappelijke kwesties. Als een van de weinige mensen op televisie met een zichtbare beperking is ze – onbedoeld – een rolmodel.

Visionista 2019: Heleen Lameijer
Deze arts op de spoedeisende hulp wil belangrijke medische kennis voor iedereen beschikbaar maken. Daarom introduceerde ze een cursus reanimeren via Instagram. Met haar Insta Life Saver cursus heeft Heleen Lameijer een origineel, belangrijk idee waarmee ze buiten de medische gebaande paden durft te treden.

Van en voor vrouwen
VIVA400 is hét platform en netwerk van en voor ambitieuze vrouwen in Nederland. VIVA400 moedigt vrouwen aan om alles uit hun carrière te halen en geeft ze erkenning en waardering voor hun prestaties en ambities.

Over VIVA
VIVA is het bijdehandje van de vriendinnengroep. Ze durft kwetsbaar te zijn, is grappig, slim, fashionable en neemt geen blad voor de mond. VIVA is het grootste magazinemerk voor jonge vrouwen van Nederland.