11 februari 2015

Viva’s Grote Single Mannen-onderzoek

Bijna drie kwart van de mannen vindt single vrouwen te afwachtend. Ook hopen ze stiekem dat zij het eerste appje na een geslaagde date stuurt. Dat en meer blijkt uit onderzoek van weekblad VIVA.

VIVA vroeg 1400 single mannen tussen de 25 en 45 jaar naar hun dategedrag en wat ze nou eigenlijk zoeken in een vrouw. Een kwart van hen wil zich niet settelen, een op de vijf mannen pas voor zijn 30e en meer dan de helft hoopt voor zijn 35e aan de vrouw (en kinderen) te zijn. Tinderen? Zes op de tien mannen vraagt een vrouw liever in het echt mee uit. Wel vindt hij het moeilijk om in de kroeg op iemand af te stappen: bijna 60% zegt online veel meer te durven.

Hallo borsten!

Hoe je indruk maakt op een eerste date? Weinig mannen vinden het aantrekkelijk als een vrouw zich onderdanig (2%) of mysterieus opstelt (3%), en zien het niet zitten om samen lam te worden en op de bar klimmen (5%). Grootste afknapper is volgens de helft van de mannen als iemand een grote bek heeft en zichzelf overschreeuwt. Je scoort wél punten als je relaxed en jezelf bent (68%) of enthousiast overkomt en interesse toont (22%). Ruim een op de vijf mannen houdt van sexy hoge hakken, terwijl het merendeel haar het liefst ziet binnenkomen in een casual outfit. Bijna 80% zegt liever een vollere vrouw te willen dan iemand zonder spek op de botten. En eerlijk is eerlijk: bijna 40% van de single mannen kijkt het eerst naar haar billen en borsten, en pas daarna naar haar ogen.

Betaal zelf maar

Volgens het merendeel van de ondervraagde singles is de perfecte vrouw onafhankelijk, maar ook: lief en zorgzaam (48%), slim en ondernemend (27%), bijdehand en assertief (15%) en stoer en sportief (10%). Was de date geslaagd? Verwacht niet dat hij automatisch zijn portemonnee trekt: ruim vier op de tien mannen wil liever de rekening splitten of zelfs dat zij betaalt. Een geslaagde avond sluit een derde van de mannen het liefst af met een nieuwe afspraak, weer een derde zet in op een zoen, sex én een nieuwe date. Hoor je daarna niks meer van hem? Maak vooral zelf de eerste move: maar liefst 70% vindt single vrouwen te afwachtend en zegt het tof te vinden als zij na een date het eerste appje stuurt.

Het Grote Single Mannen-onderzoek verschijnt in VIVA 07, die vanaf woensdag 11 februari in de winkels ligt.
 

Zie ook viva.nl.