19 november 2018

Voor het eerst in 15 jaar Linda de Mol niet op de cover van LINDA.

Linda de Mol: ”Met alle liefde en trots maak ik plaats voor de beste first lady ever.”

In de nieuwe LINDA., die aanstaande woensdag in de winkel ligt, siert Michelle Obama de cover. Het is voor het eerst in vijftien jaar dat LINDA.’s vaste covermodel, Linda de Mol, er niet op staat. In het decembernummer een bijzonder interview met de voormalige first lady door journaliste Antoinnette Scheulderman. LINDA. kreeg als enig Nederlands medium de mogelijkheid om Michelle Obama te spreken over haar autobiografie die vorige week verscheen.

Linda de Mol: “Om heel eerlijk te zijn: het kwam ook een beetje zo uit. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik Michelle zou interviewen en samen met haar op de cover zou gaan, zoals we deden bij George Clooney en Prinses Mabel. Maar op de data waarop Michelle beschikbaar was en wij naar New York moesten komen, kon ik écht niet. Ik had draaidagen voor April, May & June, en met zo’n reis naar de VS erbij zou ik dan drie dagen weg zijn – dat kan gewoon niet, want dan loopt een hele productie flinke vertraging op. Ik baalde daar natuurlijk flink van.”

Linda vervolgt: “We hebben van de nood een deugd gemaakt. Michelle is zo’n grote naam, jeetje! Zij was de eerste first lady die écht indruk op me heeft gemaakt. Op Hillary Clinton na waren dat voor mijn gevoel vooral vrouwen die in een mantelpakje en met een bosje bloemen glimlachend achter hun man stonden, in adoratie naar hem kijkend. Michelle niet. Zij heeft zo’n sterke persoonlijkheid – naast het feit dat zij de eerste zwarte vrouw in het Witte Huis was, maakt dat haar heel bijzonder.”

Linda de Mol stond vanaf het allereerste begin van LINDA., september 2003, al 172 keer op de cover. “En ik wil het nog wel een hele tijd blijven doen: ik vind het nog steeds hartstikke leuk. Maar ooit houdt dat op, we moeten daar goed over nadenken en zo nu en dan eens wat uitproberen. Het kan niet zo zijn dat het blad LINDA. dan ophoudt te bestaan. Bij LINDA.meiden schrijf ik nu een tijdlang het editorial niet meer, en daar sta ik ook niet op de cover. En dat blad loopt, met Yara Michels als hoofdredacteur, hartstikke goed.”

Voor de coverfotografie van het decembernummer heeft Michelle Obama zelf een foto uitgekozen voor LINDA. uit de recente shoot die ze met haar lievelingsfotograaf Miller Mobley had, en hem exclusief aan LINDA. ter beschikking gesteld.

De nieuwe LINDA., met Michelle Obama op de cover, ligt vanaf 21 november in de winkel.