20 december 2012

Vrolijk weekblad sluit jubileum af in Overijssel

Donald Duck Weekblad sluit zijn 60-jarig jubileum af met een wel heel bijzondere actie. Elke maand beleefden de Ducks een avontuur in een Nederlandse provincie. Nu, tot slot, is Overijssel aan de beurt. En daar staat, in Enschede, toevallig ook het Glazen Huis. Reden voor een unieke veiling: een hoogstpersoonlijke rol in Nederlands vrolijkste weekblad!

Met het oog op de komende kerstdagen en vooral natuurlijk voor het goede doel van 3FM Serious Request biedt Donald Duck Weekblad dit bijzondere item ter veiling aan. Wie het hoogste bod uitbrengt deze week, krijgt in 2013 een figurantenrol in een nieuw stripverhaal in Donald Duck Weekblad. Op deze wijze sluit het vrolijke weekblad een fantastisch jubileumjaar ook heel mooi af.

Overijsselse avonturen
En wat beleven de Ducks deze week in het Overijsselse nummer? Overijssel is een provincie met een indrukwekkend verleden. Tal van sagen en legenden speelden zich af in het gebied dat ooit bekend stond als Het Oversticht. Landbouw, bosbouw, handel en industrie, maar ook fraaie natuur en historische gebouwen zijn er volop te vinden. En juist deze maand, wanneer het kerstfeest nadert, dreigt na maar liefst 500 jaar een oude voorspelling uit te komen. Maar dat ene Donald Duck, een eend in matrozenpak, hierin een hoofdrol zal spelen had men in Overijssel en in de rest van Nederland nooit kunnen vermoeden. Vadertje Tijd en Vrouwe Fortuna spelen wonderlijke spelletjes…

Actie van het Jaar
De regionale benadering van Donald Duck Weekblad dit jaar is een geweldig succes gebleken. Elke provincie-editie verkocht meer dan gemiddeld en aan aandacht voor de jubilerende eend in de media was geen gebrek. Eind november werd het weekblad hiervoor op het vijftiende Tijdschriftengala beloond met de Mercur-prijs voor Marketingactie van het Jaar. Ook kreeg het bij jong en oud geliefde blad de prestigieuze Oeuvreprijs voor al die jaren dat het Nederland al plezier bezorgt. De Overijssel-editie ligt vanaf vrijdag 21 december in de winkel.