https://www.youtube.com/watch?v=OOBE4EVhFjU

11 februari 2015

Waarom lerende organisaties de beste werkgevers van 2015 zijn

In 2015 zijn leermogelijkheden niet langer ‘slechts’ waardevolle arbeidsvoorwaarden als het gaat over goed werkgeverschap. Het is een voorwaarde geworden voor bedrijfseconomisch succes. Opleidingsvergelijkingssite Springest, een van Sanoma’s Ventures, won eind december de NRC Beste Werkgever Award 2014-2015 in de categorie ‘Nieuwe Helden’ vanwege haar leerklimaat. Oprichter Ruben Timmerman vertelt waarom continu leren dit jaar meer aandacht verdient in elke organisatie.

Waarom is leren zo belangrijk binnen organisaties? Ruben Timmerman: “Medewerkers vertellen wat zij moeten doen en zorgen dat zij blindelings hun leidinggevende volgen, is niet de weg naar succes. Mensen zelf verantwoordelijk maken en ervoor zorgen dat zij zelf tot inzichten komen wel.”

Faciliteren en motiveren

Volgens Ruben Timmerman is het voor organisaties op dit moment vooral een uitdaging om medewerkers te faciliteren en motiveren tot leren. “Met Springest willen we het zo makkelijk mogelijk maken om te leren. Niet alleen voor onze sitebezoekers, die meestal in hun rol als medewerker van andere bedrijven en organisaties op zoek zijn naar mogelijkheden om door te leren, maar ook voor onze eigen werknemers. Dit doen we door extern opleidingsmogelijkheden aan te bieden, maar ook intern veel aandacht aan kennisdeling te besteden. Ik denk dat veel organisaties momenteel op zoek zijn naar de juiste mix van interne en externe leermogelijkheden om kwaliteit te waarborgen en de kosten binnen de perken te houden. Daar hebben we dan ook een speciale tool voor ontwikkeld: een platform waar medewerkers alle leermogelijkheden die hun bedrijf aanbiedt in één overzicht vinden, met de volledige real-time data van iedere gewenste opleider.”

3 redenen waarom leren in organisaties dit jaar een centrale rol verdient

  1. De wereld is onvoorspelbaar
    De recente economische crisis heeft het meer dan duidelijk gemaakt. Niet elke situatie is voorspelbaar. Niet elke organisatie is flexibel genoeg om snel te kunnen schakelen. Leren is essentieel om effectief te kunnen reageren op onvoorziene situaties.
  2. Werknemers willen uitgedaagd worden
    Als werkgever moet je ervoor zorgen dat werknemers uitgedaagd blijven om nieuwe dingen te ontdekken en zichzelf verder te ontwikkelen. Zeker voor de jongere generatie blijf je als werkgever niet lang interessant wanneer je hen onvoldoende mogelijkheden biedt voor persoonlijke groei. Door werknemers uit te dagen meer uit zichzelf te halen, voelen zij zich gemotiveerd en blijven zij betrokken bij de organisatie.
  3. Leren zorgt voor duurzame inzetbaarheid
    Door de snelheid waarmee de wereld verandert, moeten organisaties ook snel mee kunnen bewegen. Dit kan alleen wanneer medewerkers hierin meegaan en hierop kunnen anticiperen of mee kunnen denken. De meeste functies in organisaties zijn aan verandering onderhevig. Niet alleen de jongere generatie, maar ook oudere werknemers blijven duurzaam inzetbaar wanneer zij blijven leren.

Er zijn natuurlijk nog meer redenen waarom lerende organisaties de beste werkgevers van het jaar zijn. Lees over alle 7 redenen.

Gratis whitepaper

Je eigen medewerkers ook motiveren tot leren? Vraag de gratis whitepaper aan met tips uit de praktijk.