22 juni 2012

Wat doen de hippische titels met Londen?

Veel. Want ook van de paardensport is volop te genieten op de Olympische Spelen. Maak kennis met drie hippische titels. Wat zijn hun zomerplannen?

Sinds een jaar maakt een vijftal hippische titels deel uit van het sportportfolio van Sanoma Media. En ook die besteden deze zomer uitgebreid aandacht aan de Olympische Spelen van 2012. Zowel in de aanloop ernaartoe met onder andere Op weg naar Londen, als tijdens de Spelen met extra uitgaven en een themabijlage. Een korte kennismaking met drie titels.


Hoefslag


Al meer dan 60 jaar het toonaangevende hippische tijdschrift. In de loop der jaren heeft het weekblad zich ontwikkeld tot het communicatiekanaal bij uitstek in de paardenwereld. Hoefslag is het vakblad voor elke paardenliefhebber. Het blad dat actueel inspeelt op de ontwikkelingen in de snel groeiende sector – met een jaaromzet in Nederland van meer dan 1,8 miljard euro en werkgelegenheid voor meer dan 12.000 mensen – wordt zowel gelezen door professionals als door vrijetijdsruiters. Hoefslag ligt ook in de losse verkoop.

De edities 30 t/m 33, met verschijningsdata tussen 26 juli en 16 augustus, zullen extra dik zijn en volledig in het teken staan van de Olympische Spelen. En voor de Spelen wordt ook de nieuwe website,

www.dehoefslag.nl

, gelanceerd. Hiermee kan Hoefslag de bezoeker meer, actueler en overzichtelijker nieuws bieden.


In de Strengen


Het hippische tijdschrift In de Strengen (IdS) is het verenigingsorgaan van het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN). IdS informeert de lezer uitgebreid over sportpaardenfokkerij en daaraan gerelateerde onderwerpen. Zoals hengsten- en merrieselectie, succesvolle merrielijnen, KWPN-hengsten, KWPN-evenementen, de successen van het KWPN-paard in de (internationale) sport etc. IdS verschijnt iedere twee weken en wordt gelezen door duizenden paardenmensen. Het tijdschrift is niet in de losse verkoop verkrijgbaar. De leden van het KWPN ontvangen alle 25 edities.

In de Strengen verschijnt deze Olympische zomer drie weken achter elkaar, in plaats van tweewekelijks. Tussen IdS 16 en 17 zit maar 1 week en beide edities staan geheel in het teken van de Olympische Spelen. Ze verschijnen op 10 en 17 augustus.


PaardenSport


Het officiele orgaan van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Alle wedstrijdrijdende ruiters en amazones in Nederland, zowel bij de paarden als bij de ponys, krijgen PaardenSport een keer per maand thuisgestuurd.

Naast de officiele mededelingen zijn er veel achtergrondartikelen over paardensport, gezondheid, instructie & training, opleidingen, hippische bedrijven en andere paardenzaken te lezen in PaardenSport. Ook wordt er veel aandacht besteed aan regionale belevenissen en prestaties van de eigen leden. De oplage van 49.000 exemplaren maakt van PaardenSport het grootste paardenblad van Nederland!

PaardenSport 7 en 8, met verschijningsdata 6 juli en 17 augustus, staan niet alleen in het teken van de Olympische Spelen, maar eveneens zit bij editie 7 een los katern hierover.


Meer info? Neem contact op met Jeroen van der Linden, 06-231 632 92,jeroen.vanderlinden@sanoma.com.