4 februari 2015

Wat zoekt Nederland?

Wat hebben Utopia, goedkoop bier, Soldaat van Oranje, Kim Holland en Maxima met elkaar gemeen? Ze zijn allen in hun categorie de meest gezochte zoekopdracht op Startpagina.nl in 2014.

800.000 unieke bezoekers op Startpagina doen dagelijks ruim één miljoen zoekopdrachten. De redactie van Startpagina maakt voor zoekopdrachten een voorselectie van relevante, veilige Nederlandse websites.

Nieuw in 2014

Aan de zoektermen op Startpagina is duidelijk te zien wat Nederland in 2014 in haar ban hield. Jongeren knutselden met loombandjes, de dertigers gingen los met de dating-app Tinder. Onder TV kijkend Nederland was Utopia een absolute topper. Lukt dat komend jaar weer, met het vervolg?

Meest opvallende vragen

Dieper inzicht in wat Nederland wil weten, haalde Startpagina uit de meest ingetoetste vragen. Van de duur van de WW, tot de kosten van een schaap en de duur van een zwangerschap. Maar ook: hoe werkt Whatsapp; wist jij dat voor 2014 al? Mocht je al tijden met de brandende vraag rondlopen wat jouw auto waard is, dan sta je niet alleen.  In 2014 vroegen duizenden Nederlanders zich hetzelfde af.

Bekende Nederlanders

Kim Holland en André Rieu bereikten beide hun hoogtepunt in het aantal zoekopdrachten in de maand juli. De rest van de top 10 meest gezochte BN’ers bestond onder andere uit: Ilse de Lange dankzij het Songfestival succes, de tampon van Heleen van Rooyen en de zwangere Chantal Janzen. Ook van Piet Paulusma kan Nederland in 2014 geen genoeg krijgen. Oat moan!

Ook in 2015 zal Startpagina.nl de veelzijdige zoekopdrachten van miljoenen Nederlanders dagelijks beantwoorden met een overzichtelijke verzameling van Nederlandse websites. Handmatig door de redactie geselecteerd, dus altijd veilig.

www.watzoektnederland.nl / www.startpagina.nl.

 

Advertentiemogelijkheden Startpagina

Neem voor informatie over de advertentiemogelijkheden op startpagina.nl contact op met ons salesteam.